L’IES BELLAGUARDA A EUROPA

Entre els dies 9 i 12 d’abril tindrà lloc a la localitat de Fisciano, Itàlia, a la Universitat de Salern, la quarta trobada del projecte europeu “CoGreenEu, European cooperation against climate change”, desenvolupat a marc del programa CERV -Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors- de la Unió Europea.

“L’objectiu principal del projecte és promoure la cooperació i col·laboració a nivell continental a l’àmbit mediambiental per possibilitar una resposta global al repte del canvi climàtic i l’escalfament global”; explica l’edil de Projectes Europeus, Germán Manjón, que ha apuntat que a esta trobada assistiran, com a representants del Municipi d’Altea, Jordi Escrihuela, Clara Mestre i Lluis Lull, professors dels IES Altaia i Bellaguarda, els dos centres d’educació secundària de la nostra localitat”.

La temàtica a analitzar en esta ocasió serà la participació i implicació de la joventut en la transició ecològica que faran els socis del projecte; Itàlia com a amfitriona, Bèlgica, Grècia, Xipre, Holanda, Letònia, Lituània i Espanya.

“El projecte CoGreenEu es configura com una xarxa de treball centrada a atraure joves ciutadans a través d´informació en matèria de canvi climàtic i convidar-los a explorar les estratègies europees sobre desenvolupament sostenible, així com la seua relació amb les comunitats locals”. Ha remarcat Manjón, que mantenia una trobada amb els tres participants alteans a esta 4a cita de treball de CoGreenEU a la seu d’EuroAltea, juntament amb la coordinadora de l’Oficina de Projectes Europeus, Paloma Verdú.

Manjón, que ha participat personalment en una trobada anterior del projecte CoGreenEu, compartia la seua pròpia experiència i la valoració de com este tipus de projectes faciliten l’intercanvi de bones pràctiques i estratègies aplicades en altres països de la Unió Europea. A més, tornava a destacar la cada vegada més gran participació dels centres educatius alteans en projectes europeus, tant per part dels professors com dels mateixos alumnes.

Per a més informació sobre els programes i projectes gestionats des de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, EuroAltea, podeu contactar al correu europa@altea.es , o seguir-la a @euroaltea.

https://alteadigital.es/ca/2024/04/03/altea-participa-a-la-4a-trobada-del-projecte-europeu-cogreeneu-sobre-cooperacio-europea-en-materia-de-canvi-climatic/