DIA INTERNACIONAL DE LA DONA 8 DE MARÇ

El passat 8 de març a l’IES Bellaguarda, vam fer diverses activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Entre les activitats realitzades, cal destacar l’exposició realitzada pel Batxillerat Artístic sobre dones de totes les èpoques, que han triomfat en diferents àmbits, com en el literari, econòmic, social etc. Està plantejada amb la finalitat d’obrir els ulls a xiquetes que creuen que no poden triomfar pel simple fet de ser dona. Aquesta exposició es troba als corredors de la primera i segona planta de l’edifici.

A l’hora del pati, vam llegir el manifest, on vam reivindicar el paper de totes aquelles dones que van ser reprimides i no van poder expressar la seva frustració al llarg de la història.

Amb aquesta activitat, volem reivindicar que tant les dones com els homes podem arribar igual de lluny, i que no per ser dones hem de tindre menys oportunitats que ells. Creiem que hem aconseguit transmetre el que volíem: que ells ara són més conscients de tot el que passava i segueix passant al món de les dones i les seues injustícies.

Al llarg de tota la setmana, es van fer diverses activitats en els tutories, per part dels tutors i tutores, coordinades pel departament d’Igualtat i Convivència i la seva cap Gadea Reis.

Ambaixadora júnior Malena Alvado

Nosaltres, l’IES Bellaguarda, hui, 8 de març de 2024, Dia Internacional de la lluita pels drets de les dones i xiquetes, manifestem que no donarem ni un pas enrere en el nostre camí cap a la igualtat.

Per les 15.000 dones que un 28 de febrer de 1909 van manifestar-se pel dret de les dones a votar; per les que un 25 de març de 1911 van morir asfixiades dins d’una fàbrica de Nova York, per les 800 dones sicilianes que un 8 de març de 1946 van eixir al carrer per a exigir aigua, metges i el dret a tindre un treball digne. Per les sufragistes, per les estudiants de la Universitat de Saragossa que un abril de 1959 van llançar una sabata des de les finestres demanant el dret a estudiar les mateixes carreres que els homes. Per totes les dones que han viscut i lluitat per la igualtat de drets entre dones i homes. Ni un pas enrere.

Perquè nosaltres, l’IES Bellaguarda, manifestem hui, i la resta de dies, que els drets han de ser inalienables i iguals per a tothom. Que l’educació, la igualtat de salari, el dret a vot, la distribució equivalent de tenir cura dels altres, la seguretat econòmica i física, la salut, la llibertat de reunió, la pau, presència al món cultural, polític, científic, esportiu…, el treball, NO SÓN PRIVILEGIS, SÓN DRETS.

Hui, nosaltres, l’IES Bellaguarda, llevem el vel que per segles ha mantingut i continua mantenint ocultes a tantes dones al llarg de la història. Hui manifestem el nostre compromís de significar-nos per portar cap a la llum a les dones del currículum ocult, per mirar-les, per conèixer els seus rostres, les seues vides, les seues obres. Hui nosaltres, l’IES Bellaguarda, exigim la seua presència als llibres de text. Perquè sense elles, les d’abans i les d’ara no hi existiria un present i no tindrem un futur