EUROPA FRONT AL CORONAVIRUS

DEBAT 4-F: EUROPA (IES BELLAGUARDA) FRONT AL CORONAVIRUS

El passat divendres 4 de febrer l’alumnat de 3er ESO E i D de l’IES BELLAGUARDA va participar en un debat al voltant de les mesures més adients per a combatre la Còvid-19 des d’un punt de vista polític. 

L’activitat va estar organitzada des de les àrees de Geografia i Història i Llengua Castellana amb la inestimable col·laboració de l’Ajuntament d’Altea en el marc del projecte Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu.

 L’activitat va incloure una preparació de 7 sessions prèvies en les quals l’alumnat es va apropar al coneixement de l’argumentació, va crear dos  partits polítics (que van simular dos corrents ideològiques majoritàries dins el parlament europeu), dissenyar el seu propi logotip i per últim va confrontar els seus arguments al saló de plenaris de l’Ajuntament. D’aquesta manera l’activitat va permetre que diversos alumnes participaren activament al debat (9 per cadascuna de les classes), en la redacció i documentació dels arguments a partir de notícies i textos legislatius i en el disseny dels cartells i nom dels partits polítics als que representaren. 

L’experiència va ser molt enriquidora des del punt de vista de l’alumnat que ja està desitjant tornar a repetir activitats semblants. Enhorabona a alumnat i professorat (David Jiménez i Núria Bonet)