RECITAL POÈTIC MEMORIA DEMOCRÀTICA

Durant la II Setmana de la Memòria Democràtica i dels Drets Humans de l’IES Bellaguarda, el Departament de Valencià ha organitzat un recital poètic dedicat a la memòria històrica i democràtica.
L’objectiu del recital ha sigut retre un homenatge als poetes i poetesses que visqueren durant l’agitat segle xx i foren testimoni de les colpidores i terribles guerres i postguerres. La tria dels poemes no ha estat gens fàcil per la quantitat i qualitat de les obres d’aquest període. Per això, el recital només és una mostra de com la literatura es converteix en un document historiogràfic, a l’hora que emotiu i sensibilitzador, amb el qual es pretén conscienciar sobre la crueltat dels conflictes bèl·lics i la defensa dels drets
humans. Entre els autors seleccionats estan Miguel Hernández, Vicent Andrés Estellés, Maria Beneyto o Carmelina Sánchez-Cutillas, entre altres. Han participat voluntàriament alumnes de 1r i 2n de Batxillerat, entre elles Èlia Merenciano, Sofia Borselli i Esther Reyes.
L’acte ha finalitzat amb l’entrega de premis del Concurs de Cartells, organitzat pel Departament d’Educació Plàstica i Visual. En l’etapa de l’ESO, ha guanyat Carla Borselli Descalzo i en el Batxillerat: Julia Udrea Frandes.