25N. Lectura del manifest contra la Violència de gènere.

Aquest 25 de novembre s’ha conmemorat el Dia Internacional contra la Violència contra les Dones a l’IES Bellaguarda. Dins de les accions realitzades s’ha commemorat les víctimes agredides i també hi hem volgut expressar la nostra solidaritat.

Enguany dues alumnes de 4t ESO, Ambaixadores Juniors del Parlament Europeu, vam ser les encarregades de llegir el manifest a l’hora del pati on parlàvem en nom de l’institut per aturar una vegada la violència de gènere.

Al manifest de aquest curs, es parlava del suport que tenim des del centre escolar davant les víctimes i la tolerància 0 que tenim davant de qualsevol acte de violència sobre els nostres alumnes.

Es van nomenar els noms de les 37 dones assassinades aquest any a Espanya per la violència de gènere; aquesta ha estat una dada que ha cridat latenció de molts, per la llarga longitud de la llista.

Per acabar, volem recordar totes les dones, que, davant d’un acte com aquest, no s’han de callar, han de sortir a la llum i aconseguir que, entre nosaltres, això s’acabi d’una vegada per totes.

Agraïm la col·laboració de la professora i coordinadora d’Igualtat Gadea Reis per la seua ajuda en l’elaboració del manifest.

MANIFEST

Hui, 25 de novembre de 2022, nosaltres, la comunitat del Bellaguarda, recordem totes les víctimes de violència de gènere: les que han mort en mans de les seues parelles, les que pateixen en silenci, les que tenen por, a les que miren per damunt del muscle pel carrer. Recordem a totes les germanes, mares, i filles que no troben la seua veu o l!han perdut perquè li l’han arrabassada.Hui, nosaltres, el Bellaguarda, decidim que no continuarem cecs davant la violència. Que tindrem els ulls oberts i vigilants. Perquè arreu del món moltes dones pateixen en diferent grau la violència masclista.


Perquè hi ha persones que consideren justa la desigualtat entre homes i dones i volen subordinar les dones sota els homes.Perquè la violència cap a les dones no entén de classes socials, ni d!origen, ni d’edats: la trobem al carrer, al llenguatge, al institut, als mitjans de comunicació i dins de les nostres llars. Perquè davant la violència contra les dones, nosaltres, el Bellaguarda, no ens quedem de pedra, mirem la violència als ulls i recordem el nom de les 37 dones assassinades enguany al nostre pais per ser dones:

Sara, Mercedes, Victoria, Teodora, Maite, Ouardia, Natalia, Claudia, Abigail, Clotilde , Florina, Mónica, África, Amparo, Diolimar, Virginia, Luisa, Eva, Trinidad. Gemma, Lobna, Nieves, Cristina, Isabel, Mariángeles, Natalia, Esther, Adoración, Déborah, Raquel, Imane, Ivet, Mari Carmen, Anna, María, Mariya,.

Perquè nosaltres, cadascuna i cadascú, no podem tancar els ulls; perquè podem i volem ser l’inici del canvi cap a la igualtat que la societat necessita. Perquè hui, al Bellaguarda, volem fer un crit que s’escolte a tots els racons del món:

NI UNA MENYS. TOTES, VIVES, LLIURES, IGUALS.