DIA D’EUROPA 9 DE MAIG

El dimarts 9 de maig l’IES Bellaguarda ha celebrat el dia d’Europa en tres escenaris: 

  1. Plaça de l’Ajuntament 

Inaugurem l’acte  amb la interpretació de l’himne d’Europa per part de l’alumnat Junior i la lectura del manifest per part de la regidora de Projectes Europeus, Maria Laviós, la directora de l’IES Bellaguarda M. José Llorca i la coordinadora EPAS Xelo Soler. 

A continuació, presentem el vídeo elaborat pels Juniors “Per què hem de votar en les eleccions al Parlament Europeu? 

Continuem amb l’explicació de l’exposició “Història de la Unió  Europea” per part de l’alumnat Júnior a totes aquelles persones que passen per l’Ajuntament; cal destacar l’alt grau d’implicació dels nostres juniors en la seva tasca i l’alt grau de satisfacció dels oients.  

Tot seguit, l’alumnat Junior fa una enquesta digital sobre la UE a tots els vianants amb l’entrega de premis a aquells que encerten les preguntes (tassa Europa, marcapàgines dia d’Europa i diversos merchandasing oferit per l’oficina de projectes europeus EuroAltea). Fem constar que, prèviament, el qüestionari s’ha difós per totes les xarxes socials del nostre entorn. 

Per concloure, Ràdio Altea entrevista a la directora de l’IES Bellaguarda i sènior M. José Llorca i a un grup d’alumnat junior. 

Cal destacar la presència del canal de televisió À Punt qui, un any més, ens ajuda a fer difusió del nostre projecte i eixim en l’informatiu de les 14:00h d’eixe mateix dia. 

També volem fer constar l’alta visibilitat del programa del dia d’Europa gràcies a la implicació de l’Ajuntament d’Altea per deixar-nos les marquesines de les parades dels autobusos de tot el poble. Han sigut moltes les persones que han visitat la plaça de l’ajuntament per aquesta raó eixe dia.   

Cal anomenar que la nostra celebració del dia d’Europa ha sigut compartida amb una delegació de la fundació el Musol (Cooperació Internacional al Desenvolupament i Canvi Climàtic) de Bolívia que durant esta setmana es troba de visita a Altea; els seus membres han aprés sobre la història d’Europa gràcies a les explicacions de les i els nostres juniors i sobre el dia d’Europa. És a dir, el nostre dia d’Europa ha viatjat fins a Amèrica del Sud. Tot un èxit.    

  1. IES Bellaguarda 

Els i les Juniors mostren a la resta de companys/es el vídeo que han elaborat “Per què hem de votar en les eleccions al Parlament Europeu? en relació a les eleccions al Parlament Europeu de 2024 

  1. Casa Mediterrani d’Alacant 

Els nostres alumnes han sigut guanyadors del 2n premi del concurs de microrelats “Construint els valors d’Europa” organitzat per la Conselleria d’Educació amb el microrelat “La mort de la Mar”. El dia 9 reben els guardons i participen en dinàmiques sobre competències digitals, transversals, professionals i d’idiomes en relació amb l’Any Europeu de les Capacitats 2023.  

Enhorabona a l’alumnat premiat per la seva dedicació, esforç i participació! 

Des de l’IES Bellaguarda, volem agrair a tots els actors que han participat per a dur a terme aquest dia tan important per al projecte EPAS:  Ajuntament, oficina de Projectes Europeus, Euroaltea , À Punt, Ràdio Altea, professorat sènior i alumnat júnior, M. Carmen Chillet (professora de música), Nicolau Borja (creador del vídeo), Maite Feases (coordinadora del concurs de microrelats)  i a la Conselleria d’Educació. 

Entre tots apropem  Europa  als ciutadans. 

Feliç dia d’Europa 2023! 

https://alicanteplaza.es/lalfas-y-altea-celebran-el-dia-de-europa-con-la-poblacion

https://fb.watch/kpSwoSmbP4/

https://fb.watch/kpSzeVxLIh/