COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LES VÍCTIMES DE L’HOLOCAUST A L’IES BELLAGUARDA

El 27 de gener, professorat i alumnat d’EPAS hem organitzat el Dia Internacional en Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust.  

La professora de geografia i història sénior Mireia Bañuls ha presentat l’acte i nosaltres, els i les juniors, hem fet una lectura d’un manifest per a mostrar el nostre compromís com a joves interessats i interessades en aprendre del passat per a no tolerar comportaments que atempten contra els drets humans i per a preservar la memòria de totes aquelles persones represaliades.  

Seguidament, hem projectat un vídeo, elaborat per nosaltres, el qual hem acompanyat de la lectura de les memòries de les víctimes de l’Holocaust. Hem llegit testimonis d’espanyols que van ser presoners en els camps de concentració. Hem conegut les seves històries i el mal que li van fer tant a ells como a la humanitat. A més a més, hem llegit el manifest de l’Amical de Mauthausen  

Per a concloure l’acte, hem guardat un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de l’holocaust nazi. 

Aquesta activitat ha sigut realitzada, perquè nosaltres, com a futur d’Europa, volem conèixer el passat perquè mai més tornen a succeir esdeveniments tan espantosos com aquest. 

Mabel Peralbo i Moncif El Haraki