Yourope. “Joining paths to build a better perception of Europe”

Varsòvia, 20-23 de febrer de 2019

Els dies 20, 21, 22 i 23 de febrer l’IES Bellaguarda va participar en la segona fase del projecte europeu que lidera Altea Yourope. “Joining paths to build a better perception of Europe” (Yourope. “Unint camins per a construir una millor percepció d’Europa”), celebrat a la ciutat de Varsòvia (Polònia). Aquesta iniciativa forma part del programa europeu Europa amb els ciutadans, promogut per la Unió Europea, i del que formen part 8 regions europees (Altea, Varsòvia, Athienou, Noto, Agia, Ljubljana, Plovdiv i Brussel·les).

L’objectiu de la participació de l’IES Bellaguarda en aquesta iniciativa és afavorir i promoure una actitud positiva cap a la UE, així com aportar una visió ampla i positiva d’allò que és Europa, i que suposa formar part d’ella. En aquest cas, la participació ha estat per part del departament de Geografia i Història, matèries que comprenen els continguts que tracten sobre la història de la UE, les seues polítiques, així com els reptes als que s’enfronta, com és el cas de l’euroescepticisme.

Aquesta mena de cooperació ajuda a enriquir l’aprenentatge de l’alumnat, millora la pràctica docent i afavoreix una actitud de progrés i integració europea. Per últim, i no menys important, és agrair a l’Ajuntament d’Altea i,  especialment, a l’oficina EuroAltea, la seua tasca i, sobretot, el fet d’involucrar als docents en una iniciativa d’aquesta envergadura, per a així traçar línies de connexió i coneixement amb la resta de regions que formen part.

Mireia Bañuls. Professora de Geografia i Història de l’IES Bellaguarda

 


Noto, 10-13 de juny de 2019

Els dies 10, 11, 12 i 13 de juny s’ha celebrat a Noto (Sicília) el 4t encontre del Projecte Europeu Erasmus+ “Yourope. Joining paths to build a better perception of Europe”.

El 3r encontre es va celebrar en Athienou (Xipre) del 10 al 13 d’abril.

En Noto hem reflexionat sobre els reptes als quals s’enfronta l’UE després de les recents eleccions al Parlament Europeu, com són, entre altres:

  • L’amenaça del nacionalisme i el populisme
  • La desigualtat política i econòmica
  • El dèficit democràtic
  • La immigració i els refugiats

També hem treballat sobre com difondrà cada país els resultats finals del projecte.

Hi ha participat Xelo Soler, professora del departament d’Anglés de l’IES Bellaguarda d’Altea.

Ha estat una experiència molt enriquidora pels temes tractats, per la possibilitat de conèixer persones d’altres països i per l’observació dels diferents punts de vista sobre els temes tractats.

Xelo Soler. Professora d’Anglés a l’IES Bellaguarda

Imatges i vídeo cedits per FINNOVA 


Agia, 2-5 de setembre de 2019 / Plovdiv

La 5a trobada de la xarxa Yourope ha tingut lloc a la ciutat d’Agia, a Grècia, del 2 al 5 de setembre. S’ha avançat en el projecte, s’ha tractat el tema de la disseminació final i s’ha parlat sobre l’agenda de la presentació de la declaració a Brusseles l’any 2020.

La 6a trobada del projecte ha tingut lloc en Plovdiv (ciutat europea cultural del 2019), a Bulgària.

La professora Xelo Soler (Departament d’Anglés) de l’IES Bellaguarda ha participat en aquesta fase del projecte en la qual:

  • s’han acordat les dates de les pròximes reunions

  • s’ha discutit sobre com es presentarà la declaració final davant del Parlamanent Europeu

  • s’ha estudiat el pla per a la difusió que cada país farà de la declaració

  • s’ha preguntat a la ciutadania búlgara quina és la percepció que té de la UE