L’alumnat del segon curs del Cicle de Grau Mitjà Producció Agroecològica ha tancat el mes de febrer amb diverses activitats complementàries relacionades amb el mòdul Producció Vegetal Ecològica:
Taronges Ferrando (Benissa): Paco Ferrando es dedica a la producció i comercialització de cítrics i mel lliures de productes de síntesi. És un agricultor tradicional, amb anys d’experiència, que ens ha explicat la necessitat d’un nou model productiu més respectuós amb el medi, així com un consum de proximitat, per tal de reduir despeses, tant econòmiques com ambientals.
Biobèrnia (Callosa d’En Sarrià): Toni Puigcerver, técnic productor d’aquesta empresa familiar ens va introduir en la producció d’hortícoles mitjançant mètodes ecològics, tant a camp obert com baix hivernacle. Ens ha contat la seva experiència de transició cap a la certificació ecològica, tramitació de subvencions, comercialització de proximitat, així com els avantatges de produir en ecològic.
Celler Les Freses (Jesus Pobre, Dènia): interessant visita guiada per la sumiller i ennòlega Mara bañó sobre la producció de vi blanc de diverses varietats, mitjançant mètodes respectuosos amb el medi a la finca Les Freses, ubicada als peus del Parc Natural del Montgó. Compta amb celler, sala d´exposició i cates,parcel·la experimental i 14 hectàrees de vinya. Seguidament, es va realitzar pràctica de poda de vinyes emb el biòleg i botànica Jaume Soler, defensor de la producció de moscatell a La Marina.
Tres eixides a camp molt ben aprofitades per l´alumnat agroecològic, de cara a la seva incorporació a les pràctiques en empresa (FCT´s) i al mon laboral agroecològic.