El viatge d’uns texans. 3r ESO C

Vos heu preguntat mai sobre l’origen de la roba que vestiu? Sabeu com es confeccionen uns texans? L’alumnat de 3r d’ESO C ja ho té ben clar. Doncs, a partir de la lectura de l’article Història d’uns texans han pogut comprovar que els diversos materials utilitzats i les fases de fabricació de totes les peces que el componen. 

L’activitat ha consistit en l’elaboració d’uns murals on han plasmat quines són les fases de fabricació dels texans. Les tasques han sigut les següents: treball de recerca dels països o ciutats de les que ens parlava l’article; separació dels diferents elements que componen un texà (botó i reblons, cremallera, butxaques); confecció d’uns pantalons; i elaboració d’un text explicatiu de les fases del procés de fabricació.

Aquesta activitat ens ha permés reflexionar sobre el consum responsable, la deslocalització i la globalització. Igualment, han pogut conèixer problemes socials tan transcendentals com l’explotació laboral, les desigualtats entre països pobres i països rics, l’explotació infantil o la contaminació industrial, entre altres.

Mireia Bañuls. Professora de Geografia i Història