8 de març de 2024, dia internacional de la lluita pels drets de les dones i xiquetes

Nosaltres, el Bellaguarda,
Hui 8 de març de 2024, dia internacional de la lluita pels drets de les dones i xiquetes,
Nosaltres, la comunitat del Bellaguarda, manifestem que no donarem ni un pas enrere en el nostre camí cap a la igualtat. Per les 15000 dones que un 28 de febrer de 1909 van manifestar-se pel dret de les dones a votar; per les que un 25 de març de 1911 van morir asfixiades dins d’una fàbrica de Nova York per les 800 dones sicilianes que un 8 de març de 1946 van eixir al carrer per a exigir aigua, metges i el dret a tindre un treball digne. Per les sufragistes, per les estudiants de la Universitat de Saragossa que un abril de 1959 van llançar una sabata des de les finestres demanant el dret a estudiar les mateixes carreres que els homes. Per totes les dones que han viscut i lluitat per la igualtat de drets entre dones i homes. Ni un pas enrere.
Perquè nosaltres, el Bellaguarda, manifestem hui, i la resta de dies, que els drets han de ser inalienables i iguals per a tothom. Que l’educació, la igualtat de salari, el dret a vot, la distribució equivalent de tenir cura dels altres, la seguretat econòmica i física, la salut, la llibertat de reunió, la pau, presència al món cultural, polític, científic, esportiu…, el treball, NO SÓN PRIVILEGIS, SÓN DRETS.
Hui, nosaltres, el Bellaguarda, llevem el vel que per segles ha mantingut i continua mantenint ocultes a tantes dones al llarg de la història. Hui manifestem el nostre compromís de significar-nos per portar cap a la llum a les dones del currículum ocult, per mirar-les, per conèixer els seus rostres, les seues vides, les seues obres. Hui nosaltres, el Bellaguarda, exigim la seua presència als llibres de text. Perquè sense elles, les d’abans i les d’ara no hi existiria un present i no tindrem un futur