Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme – 2020

“Durant el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme hem de reafirmar el nostre compromís amb aqueixos valors, que inclouen la igualtat, l’equitat i la inclusió, i la nostra determinació de promoure la plena participació de totes les persones amb autisme, assegurant-nos de què disposen de les eines necessàries per a exercir els seus drets i llibertats fonamentals”.

António Guterres, Secretari General de les Nacions Unides

Atenció a l’alumnat durant el període sense activitat educativa presencial

Seguint instruccions de la Conselleria d’Educació i després de la publicació del Reial decret pel qual es declara l’estat d’alarma, convé compartir amb les famílies algunes indicacions importants:

Se suspén l’activitat educativa presencial, per la qual cosa l’atenció al nostre alumnat es farà únicament a distància, de manera telemàtica.

Per a això, com els venim indicant, el professorat es posarà en contacte amb els seus fills i filles i amb vostés mateixos a través dels següents canals: web família (Ítaca), correu electrònic, Aules, Classroom o algun altre mitjà telemàtic que s’indicarà prèviament a l’alumnat.

L’atenció presencial en el centre es restringeix a situacions puntuals, per al cas d’aquella família que no dispose de cap dels mitjans telemàtics anteriorment indicats i únicament amb cita prèvia, bé de manera telefònica o a través d’Ítaca. Recorden que les instruccions rebudes des del govern de la nació limiten en extrem el trànsit per les vies públiques.

No es tracta d’un període vacacional, ni per al professorat ni per a l’alumnat. Els professors i professores del centre ens hem organitzat per a elaborar materials d’estudi per als nostres alumnes/as i per a transmetre el seu ensenyament pels canals que tenim al nostre abast.

Per això, els nostres alumnes i alumnes hauran d’estar pendents diàriament de les comunicacions que li puguen arribar dels seus professors i professores i de realitzar els exercicis i tasques que se’ls encomanen. La valoració d’aquest treball es tindrà en compte per a la nota de la tercera avaluació, de la forma que s’indicarà en el seu moment.

Gràcies per la seua col·laboració i ànim.

DIRECCIÓ

Atenció a l’alumnat de forma no presencial

Com sabran, la Generalitat Valenciana ha decretat el tancament de tots els centres docents de la Comunitat Valenciana. Per això, i pensant sempre que alumnat i famílies reben tot el suport educatiu que necessiten per part del professorat de l’institut, vull recordar-los la necessitat de consultar els canals a través dels quals nosaltres ens posarem en contacte amb vostés (pàgina web, email de l’alumnat, Ítaca, Aules i qualsevol altre mitjà que hàgem consensuat amb el nostre alumnat). De fet, em consta que molts professors i professores han començat ja a organitzar-se amb ells.

El treball a casa ha de ser diari, de manera que a la tornada puguem reprendre les activitats acadèmiques de la millor manera possible.
En els primers dies de la setmana pròxima podrà consultar-se a Ítaca les notes de cada alumne/a.

Gràcies pel seu suport i comprensió.

Direcció

Convocatòria de vaga 6/03/2020

La direcció del centre ha rebut convocatòria de vaga d’alumnat pel Sindicat d’Estudiants per al pròxim divendres 6 de març, amb el lema: “Contra la violència masclista i l’educación franquista”. S’adjunta el cartell informatiu de la convocatòria.

En relació a les convocatòries de vaga convé fer algunes precisions:

  1.  Segons el Decret 39/2008 de 4 d’abril, les decisions col·lectives d’inassistència es poden produir a partir de 3r d’ESO. Per això no es convoca l’alumnat de 1o i 2o d’ESO.
  2. El centre seguirà funcionant amb tota normalitat. La vaga és de l’alumnat, no del professorat. Per tant, no es permetrà l’entrada ni l’eixida fora de l’horari normal d’obertura del centre, com en un dia normal de classe.
  3. D’acord amb el punt anterior, no es pot exigir el canvi de data d’un examen o qualsevol altra activitat académica prevista per raó de la vaga. Tota vaga té un cost que, els qui la secunden per la reivindicación d’uns principis legítims, poden haver d’assumir.
  4. El professorat anotarà la falta d’assistència dels alumnes i les alumnes que no assistisquen a classe.

LA DIRECCIÓ

 

Cartell i comunicat_vaga-6mar20

Parla’m bonic 2020

Diuen que quan fem alguna cosa durant 21 dies seguits, es converteix en un hàbit… Ho provem?
L’IES GAIA s’uneix al projecte que tracta les emocions de manera lúdica i pretén fomentar el llenguatge positiu entre l’alumnat, així com millorar la seua manera de relacionar-se. Per això, et plantegem un repte diari durant 21 dies.
Atreveix-te i suma’t al projecte!
El pròxim 31 de gener 2020 COMENCEM! Suma’t i canvia el món!

Proves homologades d’idiomes 2019-20

PROVA HOMOLOGADA PER A l’OBTENCIÓ DEL NIVELL BÀSIC D’IDIOMES. CURS 2019-20

DATA DE REALITZACIÓ (FRANCÉS) : 11 FEBRER 2020
HORA: 11.30-14.10 – LLOC: BIBLIOTECA

DATA DE REALITZACIÓ (INGLÉS) : 6 FEBRER 2020
HORA: 11.30-14.10 – LLOC: SALA D’USOS MÚLTIPLES

Dates per a presentar la sol·licitud: del 9 al 20 de desembre de 2019.

Més informació en els documents adjunts i en els següents enllaços:

En la web de la Conselleria.

Ordre 20/2011 (DOCV) que regula aquestes proves.

 

2019-2020_CARTEL PRUEBAS
2019-2020_INFORMACIÓN_PRUEBAS
2019-2020_SOLICITUD_INSCRIPCION
Guia PH 2019-20_VAL

Competició en els esbarjos

El Departament d’Educació Física organitza durant els esbarjos de l’institut un ampli programa d’activitats esportives. Aquest programa s’integra en un pla molt més ampli de millora de la convivència en tot el centre i és aquest, precisament, un dels seus principals objectius. Els ESBARJOS ESPORTIUS tenen un excel·lent acolliment entre l’alumnat i en ells treballem un gran nombre d’esports, en els quals el respecte en el compliment de cadascun dels seus reglaments té un valor fonamental. En aquest sentit, es treballa positivament la igualtat, la inclusió i el respecte a les normes i a la resta de participants. El joc net és fonamental, fent nostre el lema L’IMPORTANT ÉS PARTICIPAR. Hem de destacar, finalment, el suport i incentiu continu a la participació femenina en totes les competicions.

L’organització provisional d’aquestes competicions és la següent:

 

1r trimestre2° trimestre3er trimestre
FUTBOL SALABÀSQUETVOLEIBOL
RASPALL / ESCALA I CORDABÀDMINTONBÀDMINTON
BALÓ PRESONERHANDBOLHOQUEI
PINFUVOTEBALONKÖRFBALLS / ACROESPORT
ESCACSESCACSESCACS

En tots els esports d’equip s’ha de participar obligatòriament amb el grup-classe al qual es pertany. Igualment, es premiarà en la classificació a aquells equips que presenten equips mixtos.

Cada grup-classe podrà presentar com a màxim dos equips en cada competició.

En els esports individuals la inscripció es fa directament en el departament d’Educació Física, al principi de cada trimestre.

Us esperem!