Visita al Teatre Arniches (22/03/24)
L’alumnat de 1r de l’ESO B i 3r de l’ESO D de l’IES Gaia va assistir este passat divendres 22 de març a una representació en el Teatre Arniches d’Alacant. Els estudiants van realitzar primer un recorregut pel centre de la ciutat al costat dels docents Óscar Carbonell, de Geografia i Història, i Alejandro Fernández, de Llengua castellana i literatura. Entre altres llocs, van visitar l’Esplanada d’Espanya i el Port, on Carbonell els va explicar la història del Stanbrook, la Casa Carbonell i el Castell de Santa Bàrbara. A continuació van disposar de temps lliure per a esmorzar, mentres que el matí va acabar en el Teatre Arniches. Allí van presenciar “Estació paradís”, a càrrec de la companyia La Maquiné. L’obra combina teatre gestual, titelles, màgia i música, i va fer les delícies de l’alumnat. Els dos docents que van acompanyar als joves volen agrair-los l’excel·lent comportament que van tindre durant tot el matí
L’Aula Oberta va esmorzar al CIPFP Canastell
Els companys i les companyes del CIPFP Canastell de Sant Vient del Raspeig ens van convidar a un esmorzar per a xuplar-se els dits!
L’Aula Oberta visita el taller de Respir familiar per a persones dependents
L’Alumnat de l’Aula Oberta va fer una trobada intergeneracional amb els/les usuàries del taller de Respir de persones dependents de Sant Vicent del Raspeig. Durant la visita van realitzar, de manera conjunta, una activitat de laborteràpia en la qual van gaudir i riure sense parar.
Jornades culturals 2024
Els dies 26 i 27 de març se celebraran, en l’IES GAIA, les Jornades Culturals amb la realització de diferents tallers i activitats per a tot l’alumnat. L’horari del centre serà de 9.30 a 13.00 tots dos dies.
L’alumnat ha de realitzar la inscripció a les quatre sessions d’activitats planificades per als dos dies, triant entre una gran oferta de tallers proposats pels diferents departaments.
En la pàgina web de les Jornades Culturals disposen d’informació sobre els diferents tallers i també poden accedir al formulari d’inscripció.
La inscripció s’obrirà dijous 14/03/24 a les 16.00 i l’assignació serà per ordre. També disposen d’una opció per a seleccionar una reserva en un altre taller en cas que el triat es trobe complet.
En aquells casos en els quals els tallers estiguen complets, s’assignarà un altre en el qual queden places lliures.
Esperem que gaudiu amb les activitats que s’han plantejat.
Vicedirecció IES GAIA
Immersió lingüística Anglaterra
Algunes i alguns alumnes dels grups de 4t ESO i 1r Batxillerat de l’IES Gaia van participar en la primera edició d’immersions lingüístiques organitzades pel departament d’anglés. En aquesta ocasió, tenint com a base la ciutat de Rochester, l’alumnat va visitar els monuments més emblemàtics de la ciutat, a més de realitzar dues excursions de dia a Londres, una a Canterbury, i rebre un diploma d’assistència a classes interactives.
Burlington Cultural Classes
Burlington els oferix de nou les seues classes culturals interactives a l’alumnat d’ESO i Batxillerat de l’IES Gaia. L’alumnat va gaudir d’una sessió completament en anglés en la qual van aprendre interessants dades i fets històrics sobre la vida al Regne Unit.
Xarrada/conferència de Gemma Pasqual (6/03/24)
L’alumnat de 3r ESO i 1r Batxillerat tingueren l’oportunitat d’intercanviar impressions, opinions, punts de vista diferents i pogueren gaudir-ne de la presència de l’escriptora Gemma Pasqual, autora de Marina i L’últim vaixell en una xarrada/conferència a l’institut el passat 6 de març.
Mobilitat de l’IES Gaia a les Açores
Els professors Silvia Santacreu Collado, Cristina Salgado Plaza i Alejandro Fernández Martínez, del departament de Llengua castellana i literatura de l’IES Gaia, van participar a la fi del mes de febrer en una nova mobilitat en l’àmbit del programa Erasmus +, cofinançat per la Unió Europea.
Els tres docents van assistir durant tota la setmana a diferents classes en l’Escola Secundària Antero de Quental, en Ponta Prima (San Miguel), Açores.
Els professors van poder comprovar de primera mà el funcionament del sistema educatiu portugués i la metodologia emprada pels seus companys lusitans en assignatures tan diverses com Literatura portuguesa, Arts plàstiques, Ceràmica per a alumnes amb necessitats educatives, Pintura, Teatre, Inglés i Música i expressió dramàtica.
La visita a l’illa de San Miguel també els va servir per a segellar llaços amb l’escola portuguesa de cara a futures mobilitats. Els tres docents i els responsables del programa Erasmus + de l’Escola Secundària Antero de Quental van deixar obertes les portes a realitzar un intercanvi amb alumnat en un futur no gaire llunyà.