Pilota a l’Escola

Programa dirigit a l'alumnat que cursa 4t d'Educació Primària i en el que participa el centre des de el curs 2015

El programa Pilota a l'Escola és un programa que naix l'any 2005 en la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports amb la finalitat d'introduir la pilota valenciana en els centres educatius de la Comunitat Valenciana i que la Federació de Pilota Valenciana, com a entitat pública reconeguda oficialment per promocionar el nostre esport, s'encarrega d'aplicar-lo, coordinant i organitzant les diferents activitats sota la supervisió i col·laboració del departament de Coordinació de Pilota Valenciana de la DGE.

Aquest programa suposa el primer contacte amb la pilota valenciana per a la gran majoria de l'alumnat que d'aquesta forma coneix i pràctica el nostre esport nacional. A més, els alumnes adquireixen els valors de l'esport i més concretament els que transmet la pilota valenciana, entre els quals destaquem, a més dels psicomotors inherents a qualsevol esport, els valors psicològics: l'ambient tradicional en la pilota potencien les millores psíquiques, ja que aquest ambient es caracteritza per la manca d'individualisme i poc protagonisme de la competitivitat, cosa que fa que aparega la solidaritat i la cooperació, els valors socials com la convivència, respecte, integració o tolerància, els valors culturals i històrics derivats de la tradició centenària al País Valencià o valors lingüístics com la riquesa de vocabulari o diversitat idiomàtica.

OBJECTIU DEL PROGRAMA: acostar a l'alumnat el coneixement i la pràctica de l'esport de la pilota valenciana, a través de la vivència en directe amb pilotaires, durant una
jornada teoricopràctica, en col·laboració amb la Federació de Pilota Valenciana.
Amb aquest projecte, la Conselleria vol contribuir al fet que el nostre jovent valore els efectes beneficiosos que la pràctica regular de l'esport té sobre les condicions de salut, individual i col·lectiva, i la qualitat de vida.
Aquesta activitat es desenvoluparà durant el curs 2020-2021, sempre que les mesures sanitàries ho permeten i tenint en compte les condicions que aquestes ens marquen. Els tècnics especialistes i esportistes seran els qui es desplacen als centres i la jornada de dues hores serà per a l'alumnat de 4t de Primària. Tindrà una unitat didàctica amb una progressió de jocs dirigits a l'aprenentatge de la pilota valenciana amb el reforç d’elements audiovisuals.

Per a més informació clica en l'enllaç:

QUE ÉS PILOTA A L'ESCOLA?