Projecte d’investigació: Dona i literatura

Des de temps immemorials, la literatura ha sigut una de les formes d’expressió més poderoses i populars del món. No obstant això, la història d’esta expressió artística és també la història de la discriminació cap a les dones en la literatura.

Durant anys, les escriptores han lluitat per a ser reconegudes pel seu treball i talent. No obstant això, s’enfrontaven a barreres culturals, socials i econòmiques que li ho impedien. Una de les dificultats que es van trobar les escriptores del passat va ser la impossibilitat de firmar amb el seu nom, la qual cosa les va obligar a buscar formes alternatives de publicació i reconeixement. En l’actualitat, són moltes les escriptores que publiquen les seues obres amb enorme èxit i les obres del qual val la pena conéixer.

L’objectiu que ens mou en este projecte és reivindicar la labor de les nostres escriptores i gaudir del llegat que estes dones de lletres deixen als qui estimen els llibres. Si gaudixes amb la lectura i t’agrada escriure, si tens curiositat per conéixer les obres més rellevants de la literatura escrita per dones, sens dubte esta és la teua assignatura.