Exempció de Valencià en les Proves d’Accés a la Universitat

D’acord amb la normativa, quedarà exempt de realitzar l’exercici de Valencià: Llengua i Literatura II de la prova d’accés a la universitat, si així ho manifesta, l’alumnat nouvingut que haja començat l’escolarització en un centre situat a la Comunitat Valenciana en 4t d’ESO, 1r o 2n de Batxillerat. Alumnat nouvingut és aquell que no ha sigut mai escolaritzat en un centre situat a la Comunitat Valenciana. L’alumnat que estiga escolaritzat més de tres cursos acadèmics a partir de 4t d’ESO en centres situats a la Comunitat Valenciana no estarà exempt de l’exercici de Valencià: Llengua i Literatura II.

L’alumnat que, en el moment de matricular-se en les PAU tinga RESOLUCIÓ POSITIVA d’exempció de Vallencià: Llengua i Literatura, podrà decidir si vol matricular-se i examinar-se de l’exercici de Valencià en les PAU o si vol acollir-se a l’exempció i no matricular-se de l’exercici de Valencià. Si no té aquesta RESOLUCIÓ POSITIVA haurà de fer, obligatòriament, l’exercici de Valencià.

Tot aquell alumnat de 2n de batxillerat que complisca els requisits d’exempció pot comunicar-ho a l’IES Veles e Vents, a través del seu tutor o tutora, abans del 15 de febrer de 2024. Des del centre es faran les gestions corresponents amb el Servei d’Educació Plurilingüe i s’informarà l’alumnat a la recepció de la RESOLUCIÓ D’EXEMPCIÓ. A final de curs, i en cas de rebre RESOLUCIÓ POSITIVA, l’alumne podrà valorar si desitja o no matricular-se de l’exercici de Valencià.

Tenim més informació en la Web de la Conselleria en els apartats “Procediment Exempció Valencià en les PAU” i “Preguntes freqüents sobre exempció de Valencià”.

Reconeixement de l’Ajuntament als Premis Extraordinaris ESO Curs 2022-2023

La nostra alumna de 1r de Batxillerat científic, Mar Fernández Viciano, va participar el dissabte dia 13 de gener en la recepció on l’Alcalde de Gandia, José Manuel Prieto Part, va felicitar als alumnes dels centres educatius de Gandia, guanyadors del Premi extraordinari pel Rendiment Acadèmic d’Educació Secundària Obligatòria de la Comunitat Valenciana del curs 2022-2023, concedit per la Generalitat Valenciana. (DOGV Num. 9701 / 10.10.2023).

Enhorabona, Mar!!

Adjudicació de subvencions per incrementar l’accés de les alumnes a determinats cicles de FP

Amb data de 18 de desembre de 2023, s’ha publicat en el DOGV la relació de persones beneficiàries i no beneficiàries de les subvencions convocades per incrementar l’accés de les alumnes a determinats cicles de Formació Professional (Resolució de 14 d’abril de 2023, DOGV de 5 de maig de 2023). Trobareu la resolució i els llistats en el aquest enllaç.

Avaluació de Context- Informació a les famílies

Des del 15 de novembre i fins el 22 de desembre l’IES Veles e Vents del Grau de Gandia procedirà, seguint les instruccions de la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa, a participar en l’avaluació de context social i educatiu de l’alumnat. Hi participarà tot l’alumnat que cursa 4t d’ESO, 2n de batxillerat i 2n de Formació Professional Bàsica. La participació de l’alumnat consisteix en respondre a un qüestionari, de manera completament anònima. L’IES Velse e Vents organitzarà el calendari i l’horari per a què l’alumnat puga participar, acompanyat per professorat del centre, des de les aules d’informàtica de l’institut, i seguint totes les garanties del procés. La duració del qüestionari és inferior a una hora, motiu pel qual tindrà escàs impacte en les activitats lectives de l’alumnat.

Adjuntem carta de la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa per a les famílies.

Resolució provisional beques de transport ESO

A data de 7 de novembre de 2023 s’ha publicat el llistat amb la resolució provisional de beques de transport de l’ESO. El llistat es pot consultar en el tauler d’anuncis de Secretaria, en l’IES Veles e Vents del Grau de Gandia. Les persones interessades poden presentar al·legacions a la resolució provisional durant 10 dies hàbils.

Premis extraordinaris FP 2023

PER A L’ALUMNAT QUE VA FINALITZAR ELS ESTUDIS EN EL CURS 2022-23

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport convoca els premis extraordinaris de FP, corresponents al curs 22-23 amb la Resolució de 27 d’abril de 2023.

Pot concórrer l’alumnat que durant el curs 22/23 haja finalitzat els seus estudis de FP en centres sostinguts amb fons públics i hagen obtés una qualificació final del cicle igual o superior a 8,5.

D’acord amb la convocatòria, es podrà concedir un premi extraordinari de grau mitjà i un premi de grau superior per cada família professional en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Per a sol·licitar la seua participació han de presentar a la secretaria del centre, fins el 4 de novembre de 2023, la documentació que s’indica a continuació:

  1. Instància segons model que es publica en l’ANNEX II de la convocatòria.
  2. Breu currículum vitae basat en el model EUROPASS. Hauràs d’indicar els premis o beques que hages obtingut i altres mèrits que es desitgen al·legar (Veure criteris de valoració de la resolució).
  3. Original i fotocopia del DNI/NIE o targeta de residència en vigor (si s’escau), o bé fotocòpia compulsada.
  4. ANNEX III de autobarem publicat en la convocatòria. Sols s’acceptaran els mèrits si s’acrediten adjuntant fotocòpia compulsada (si l’interessat porta les fotocòpies i els originals es faran les compulses en l’institut).

Paco Savall, guardonat en els Premis RSEF-Fundació BBVA

El nostre company, Paco Savall, ha estat guardonat en l’edició 2023 dels premis de Física “Real Sociedad Española de Física-Fundación BBVA”, dins de l’apartat d’ensenyament i divulgació de la física (modalitat ensenyaments mitjans).

Aquests premis reconeixen anualment des de 2008 la creativitat, l’esforç i l’assoliment en el camp de la física amb la finalitat de servir d’estímul als professionals que desenvolupen la seua labor tant en la investigació, com en els àmbits dels ensenyaments secundària i universitària, la innovació, la tecnologia i la divulgació.

En l’edició de 2023 han estat guardonats:

  • Medalla de la “Real Sociedad Española de Física”: Eulogio Oset Baguena, catedràtic emèrit en el Departament de Física Teòrica de la facultat de Ciències Físiques de la Universitat de València
  • Investigador Jove en Física Teòrica: José Luis Lado Villanueva, per la seua contribució a la física teòrica i computacional de materials, en particular, a l’estudi de fenòmens emergents i propietats topològiques de materials quàntics.
  • Investigador Jove en Física Experimental: Carla Marín Benito, professora lectora a la Universitat de Barcelona, pel seu treball experimental en la física d’altes energies, més enllà del model estàndard.
  • Física, Innovació i Tecnologia: Valerio Pruneri, ICREA Industrial Professor, líder del grup d’Optoelectrònica en l’Institut de Ciències Fotòniques, per la seua trajectòria científica i tecnològica excel·lent a nivell internacional en la intersecció de la física de materials amb la fotònica.
  • Ensenyament i Divulgació de la Física (modalitat Ensenyaments Mitjans): Francisco Savall Alemany, docent de Física i Química en i IES Veles e Vents del Grau de Gandia (València), per la seua extensa trajectòria professional i les seues contribucions a la millora de la docència i divulgació de la física en els ensenyaments mitjans. Es valora especialment la preparació d’unitats didàctiques, basades en projectes d’investigació, que posen en valor el treball experimental a l’aula. Es ressalta la seua implicació en la formació del professorat, la seua contribució activa en diverses associacions dedicades a l’ensenyament de la física i la seua participació en certàmens de ciència amb el seu alumnat.
  • Ensenyament i Divulgació de la Física (modalitat Ensenyament Universitari): José Benito Vázquez Dorrío, catedràtic de Física Aplicada en la Universidade de Vigo, per les seues excel·lents contribucions a l’ensenyament i divulgació de la física i, en particular, de l’òptica aplicada.
  • Millor Contribució d’Ensenyament en les publicacions de la RSEF: Iridescència i cristalls fotònics en el Batxillerat, de Manuel Alonso Orts i Manuel Alonso Sánchez en la Revista Espanyola de Física, Vol. 36, núm. 1 (2022).
  • Millor Contribució de Divulgació en les publicacions de la RSEF: 40 anys veient àtoms, d’Agustina Asenjo Barahona, José Miguel García-Martín i Pedro A. Serena, publicat en la Revista Espanyola de Física, Vol. 36, núm. 4 (2022).

Enhorabona, Paco!!

Canvi d’horari

La Direcció de l’IES Veles e Vents informa que, d’acord amb la normativa actual i noves instruccions rebudes, els centre educatius no poden tindre horari reduït durant els mesos de setembre i juny. Per aquest motiu, a partir de dijous 21 de setembre l’horari lectiu de l’institut passa a ser “l’horari d’hivern”, amb sessions lectives de 55 minuts.

Recordem que l’horari de matí i de vesprada queda de la següent manera:

Horari de matí: de 8.00 a 14.00 hores (excepte els dies que tenen 7 hores lectives, que finalitzen a les 15.15).

Horari de vesprada: de 15.20 a 21.10 hores (excepte divendres que tenen 7 hores lectives, que comencen a les 14.20).

La Direcció de l’IES Veles e Vents.