
El passat 27 de març, l’alumnat de 4t de l’assignatura de Tecnologia, juntament amb l’alumnat de 3r d’ESO, va visitar la Universitat Politècnica de València (UPV) per a participar en dos tallers: un sobre tecnologia dels aliments i un altre sobre l’ús del programa Arduino.
En el taller de tecnologia dels aliments, els alumnes van treballar al laboratori de química de la universitat, on van realitzar tres pràctiques molt interessants. La primera va consistir en una esferificació directa, utilitzant alginat en una dissolució de calci, amb la qual van obtindre unes boletes roses de textura tova. En la segona pràctica, van dur a terme una esferificació inversa amb crema d’espinacs i una dissolució d’alginat, i van aconseguir unes “gems falses” amb un aspecte sorprenent. Finalment, van elaborar espaguetis de suc de taronja amb agar-agar. Per a fer-ho, van introduir la mescla en tubs, la van refredar en un got amb aigua tèbia i van obtindre uns espaguetis taronja amb textura gelatinosa.
El segon taller va tindre lloc a l’edifici de telecomunicacions, on l’alumnat va treballar amb plaques Arduino. Van començar programant un missatge de socors en codi Morse, cosa que els va permetre familiaritzar-se amb els conceptes bàsics. Posteriorment, van poder experimentar amb més llibertat, modificant els colors i el text que es mostraven en una xicoteta pantalla connectada a la placa (fotos).