Un Jardí d’Escultures

El docent i artista Jaime Carañana està duent a terme una sèrie d’actuacions escultòriques al jardí de l’IES com a part de l’assignatura de 1r de Batxillerat d’Arts: Projectes artístics. Estos projectes busquen la intersecció gnoseològica amb altres camps de coneixement, com les ciències de la naturalesa. 

Al març de 2023 es va concloure el primer objecte, una peça d’inspiració brutalista elaborada en formigó i recoberta amb una pàtina de sulfat de ferro. Esta intervenció paisatgística té la funció d’espiral d’espècies vegetals destinades a l’atracció de pol·linitzadors. En la selecció d’espècies destaquen l’erigeron karvinskianus, el rosmarinus officinalis prostratus i la lavandula dentata. 

Durant el curs 2023-2024, els alumnes van completar els bancals escultòrics i es van plantar en ells ametlers marcona (Prunus dulcis var. Marcona), una varietat coneguda per la seua adaptabilitat al clima mediterrani termòfil i les seues característiques productives. A més, es van instal·lar escultures matemàtiques, integrant l’art contemporani al jardí.  

A continuació mostrem algunes imatges del projecte:

Curs 23-24

Curs 22-23