Residència artística de David P. Salcedo

«El vertader pintor és aquell que és capaç de pintar escenes extraordinàries enmig d’un desert buit. El vertader pintor és aquell que és capaç de pintar pacientment una pera envoltat dels tumults de la història»

Salvador Dalí

Una residència artística és un programa que ofereix a artistes de diferents disciplines l’oportunitat de dedicar-se al seu treball artístic en un lloc específic durant un període determinat. Aquestes residències són recolzades per diferents institucions i proporcionen allotjament i espai de treball per als artistes, els qui poden explorar noves idees, establir contactes i crear noves obres.

El pintor valencià David Puig Salcedo, de manera totalment altruista, va passar tres mesos en residència en l’IES Vicent Andrés Estellés de Burjassot, col·laborant amb alumnes de 2n de batxillerat d’arts en un projecte que va buscar inspirar i estimular el talent artístic dels joves.

Durant la seua estada en l’Institut, Puig Salcedo va establir un diàleg amb els estudiants, compartint la seua experiència i coneixements, i oferint als joves artistes l’oportunitat d’explorar noves tècniques i enfocaments en la creació.

La residència va concloure amb una exposició de l’artista que va recollir en forma de pintures a l’oli sobre taula de xicotet format; imatges que sintetitzen el diàleg amb els estudiants en el context de les classes de Fonaments d’Art i Cultura Audiovisual del professor David Llavata Navarro, a les quals Puig Salcedo va acudir des de setembre a desembre de 2022 com a oïdor i col·laborador. La mostra va ser comissariada pel mateix David Llavata i a la seua inauguració van assistir, entre altres, l’alcalde de Burjassot, Rafael García al costat dels regidors d’Educació, Cultura i Participació ciutadana. El títol de la mostra va ser «El símbol semi-total: introspecció a la particular ment del post adolescent en la seua etapa prèvia a l’autocràcia creativa»

Aquesta iniciativa és un exemple més del compromís de l’Institut amb l’educació artística i el desenvolupament del talent dels seus estudiants, i esperem que servisca d’inspiració per a futurs projectes i col·laboracions.

Des d’ací, agraïm a David Puig Salcedo (@deyvidraws), el seu talent i compromís.

Poden assistir ací, de manera virtual, a la mostra que va poder contemplar-se a la sala d’exposicions de l’Institut, des del 13 de gener al 31 de març de 2023.