Botànic i Bioparc

Per Miguel, Irene, Natalia, Nathalie i Pau de 1r ESO A:

“El dimecres 3 de maig de 2023, el departament de Biologia i Geologia va organitzar una excursió per a 1r d’ESO al Jardí Botànic de València. Eixim a les nou del matí amb metro.

Vam fer un taller molt interessant que consistia a diferenciar diferents tipus d’adaptacions de les plantes i una visita guiada per tot el jardí. El Botànic és un espai molt bonic i gran, que es divideix en diverses zones.

Vam tindre temps de descans i entràrem en alguns hivernacles, hi havia dos xicotets i un enorme que representava la selva tropical, en la qual hi havia molta humitat perquè les plantes sobrevisqueren. Va ser una pena no poder veure les plantes carnívores que tant esperàvem, s’havien mort.

Finalment, vam fer una volta amb els professors i Alberto, el professor de jardineria, ens va explicar coses que hem vist i que veurem en la seua assignatura.

La veritat és que va resultar un matí molt interessant ja que vam veure molts tipus de plantes que mai havíem vist. A més, vam poder observar el disseny i la distribució d’alguns camps, amb el que vam agafar idees per al nostre jardí i hort.

Però no sols hem aprés sobre plantes, en la primera avaluació vam poder gaudir veient una gran varietat d’animals de la fauna africana en el Bioparc (fotos). L’excursió es va organitzar també des del departament de Biologia i Geologia i participàrem els cursos de 1r i 3r ESO, ens van acompanyar els professors Alberto Sanjuan, Mar Pérez i Inma Salvador.

En entrar, el primer que vam veure van ser uns flamencs aguantant-se amb una sola pota, per a així no refredar-se massa. Després de caminar una mica, ens trobem amb pelicans, també vam poder veure: una pantera i lleopard, un cocodril prenent el sol, elefants, hipopòtams en l’aigua entre peixos, girafes que estaven xuplant roques i una hiena que buscava la manera de vindre cap a nosaltres, però a causa de les mesures de seguretat, li resultava impossible.
Al final, gaudim d’un espectacle d’ocells i altres animals en perill d’extinció.
Va ser una excursió molt divertida i emocionant, on vam aprendre una gran quantitat de curiositats sobre els animals. La repetiria sense dubtar-ho!”