Mobilitat a Stuttgart ERASMUS+

Un grup de sis alumnes de 1 Batxillerat i dos professors de l’IES Pare Vitòria ha viatjat a Stuttgart dins del nosre projecte “Hydrantages”, desenvolupat gràcies al programa europeu Erasmus+. Amb els nostres socis grecs i alemanys hem treballat la importància de l’aigua per al desenvolupament històric, industrial i mediambiental de les nostres societats. També hem mesurat nivells de contaminació als rius i hem conegut les diferents propostes per tal de canviar aquesta situació tan preocupant.

El primer dia es va fer acte de benvinguda en el centre Kaufmännische Schule Stuttgart-Nord on alumnes alemanys, grecs i alcoians van fer una presentació per donar a conéixer aspectes del seu poble i institut.

Per la vesprada, en agrupacions heterogènies d’alumnes dels tres països es va fer un recorregut per conéixer mitjançant reptes la ciutat de Stuttgart. A partir d’aquest dia es van realitzar varies activitats al voltant del projecte sobre l’aigua Hydrantages. Per exemple el segon dia es va visitar el llac Constança que fa de frontera entre Alemanya al nord, Suïssa al sud i Àustria a l’est. Aquest llac amb una superfície de 536 km² abasteix d’aigua a la ciutat de Stuttgart i altres ciutats d’Alemanya. Es van fer mostra de la seua tecnologia en la forma d’extracció de l’aigua des del llac fins al lloc de tractament de les aigües (a 750 m sobre el nivell del mar) i posteriorment de la seua distribució a través d’una complexa xarxa de canonades on l’aigua arriba 2 dies més tard al seu destí, a favor de gravetat, sense necessitar ninguna despesa d’energia. Per la vesprada vam visitar les catarates del riu Rin en la ciutat Suïssa de Schaffhausen.

El dimecres es va visitar el gran dipòsit d’emmagatzematge d’aigua per a la seua distribució en la ciutat. A l’endemà es va analitzar al laboratori de Biologia del Kaufmännische Schule diferents aigües superficials per observar la vida microscòpica ( algues unicel.lulars, protozous, microinvertebrats….

Per últim, es va visitar una zona del riu Neckar anomenada Neckar Island on es van explicar com es gestiona el curs del riu i la seua navegació.

I entre activitats que giraven entorn a l’assoliment de la importància d’una adequada gestió de l’aigua, també vam poder gaudir d’activitats lúdiques com ara patinatge sobre gel, visites al museu MercedesBenz i a l’estadi de futbol.

Read more

L’alumnat de 4rt d’ESO visita el museu del videojoc Arcade Vintage d’Ibi

Durant la setmana cultural l’alumnat de 4rt d’ESO va visitar el museu del videojoc, Arcade Vintage d’Ibi. Allí, van poder veure més de 300 equips informàtics, recorrent la increïble història dels videojocs des dels anys 60 fins a l’actualitat, descobrint autèntics videojocs mítics restaurats i conservats en perfecte estat original. També van poder veure l’evolució de la informàtica i la tecnologia al llarg del temps i com aquesta ha anat evolucionant de manera paral·lela junt la història dels videojocs.

Read more

Proves d’Accés a Cicles Formatius 2023

INSCRIPCIÓ: Des del 20 fins al 31 de març de 2023.

Documentació que ha d’aportar*:

*Tota la documentació haurà de ser enviada degudament signada (a mà o electrònicament), i en format digital, mitjançant un únic correu electrònic al centre docent en el qual desitja fer la prova. Indicaran en l’assumpte del mateix les sigles PAC seguides del nom i cognoms de la persona sol·licitant. La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, davant la situació actual originada pel COVID-19, i amb la finalitat d’evitar desplaçaments per a presentar les sol·licituds en els centres docents, ha habilitat la possibilitat de remetre aquestes sol·licituds per correu electrònic a la secretària dels centres docents.

Dates del procés:

  • Llistats de persones que han de realitzar la prova en un altre centre: 26 d’abril
  • Llistes provisionals de persones admeses: del 26 al 28 d’abril
  • Llistes definitives de persones admeses i excloses: 5 de maig
  • PROVES22 i 23 de maig
  • Llistes provisionals de qualificacions: 1 de juny
  • Entrega de documentació justificativa d’exempció: del 21 de març al 30 de juny
  • Llistes definitives de qualificacions: 8 de juny
  • Lliurament de certificats de la prova: del 7 de juny al 3 de juliol.

Més informació.

Tallers Química a la UPV Campus d’Alcoi

Els dies 26 i 27 de gener, tot l’alumnat de ciències de 1r i 2n BATX de l’IES Pare Vitòria van assistir als tallers de Química organitzats per la UPV Campus d’Alcoi als laboratoris del mateix campus. El nostre alumnat amb aquesta visita va tindré l’oportunitat de manipular utillatges i conceptes prèviament explicats a classe. Així com va poder passejar per les diferents facultats situades a la plaça Ferrandis i Carbonell i fer preguntes sobre els estudis que allí poden realitzar-se i altres aspectes i curiositats de l’organització curricular universitària.

En total van realitzar i gaudir de tres experiències on van poder desenvolupar àmpliament els conceptes de polímers, reacció d’oxidació-reducció i tractament d’aigües alhora que van interactuar amb el professorat i alumnat universitari encarregat d’organitzar aquesta magnífica experiència que ens ajuda al professorat de secundària a connectar amb la universitat.

Read more

FISIMOLA a càrrec del ponent Antoni Serrano per als alumnes de 4t ESO B i C, també per als de Física de 2n de Batxillerat

Després d’explicar curiositats vàries sobre ciència, es van fer una sèrie de demostracions científiques molt interessants sobre el caràcter vectorial de les forces, l’òptica i la reflexió total, reaccions termocròmiques, reaccions exotèrmiques, centre de masses, gravetat… Una sèrie d’experiències que demostren que la ciència mola.

Read more

L’alumnat de 1r d’ESO del nostre centre ha gaudit d’una dinàmica sobre autoestima organitzada per alumnat del cicle superior d’Integració Social del CIP FP Batoi

L’alumnat de 1r d’ESO del nostre centre ha gaudit d’una dinàmica sobre autoestima organitzada per alumnat del cicle superior d’Integració Social del CIP FP Batoi. L’activitat s’emmarca dins un projecte d’aprenentatge i servei que ha elaborat a classe l’alumnat de Batoi. La sessió, a l’aire lliure, tractava d’augmentar l’autoconeixement. Pensem que l’activitat ha contribuït a millorar les relacions entre la gent de 1r d’ESO.

Read more