Curs de formació de professorat ERASMUS+ (Suècia)

Dins del nostre projecte de centre Erasmus+, enguany hem fet un curs dissenyat per a conèixer el sistema educatiu suec, que fomenta l’interès per la democràcia i la ciutadania, especialment en la manera com els estudiants treballen i participen en les activitats escolars.
Aquest curs combina de manera eficient trobades pedagògiques amb escoles, seminaris, tallers i projectes de camp a llocs d’importància natural, històrica i cultural. Això proporcionarà una perspectiva pedagògica als participants i idees per al desenvolupament de recursos didàctics per als alumnes. Tots aquests elements, sumats a la convivència amb altres professors i professores de 12 països europeus diferents, ens han permet aprendre noves formes metodològiques d’aprenentatge, així com establir contactes per a futurs projectes Erasmus amb alumnat.

Read more

“REFUGIATS” MOSTRA TEATRE ESCOLAR 2022

Refugiats, de Sergi Pompermayer.

En un pais en conflicte bèl·lic, un concurs televisiu de màxima audiència narra en directe tota classe d’atrocitats i dolor humà amb l’única finalitat de pujar el nombre d’espectadors. El guanyador serà guardonat amb la condició legal de refugiat polític. Malauradament, un tema massa actual. Enhorabona a tots i a totes!

Read more

VISITA D’ALUMNAT BELGA (ERASMUS+)

L’IES Pare Vitòria acaba de rebre la visita d’un grup de 17 alumnes de la zona flamenca de Bèlgica, els quals s’han allotjat amb les famílies dels nostres estudiants. Aquest intercanvi s’emmarca dins dels projectes desenvolupats gràcies a l’acreditació com a centre Erasmus+ del nostre institut, i ha estat subvencionada amb fons de la Unió Europea. Hem realitzat activitats culturals i acadèmiques per tal d’afavorir la coneixença intercultural, l’ús de l’anglés com a llengua vehicular i la digitalització amb eines col.laboratives. El nostre alumnat ja comença a preparar la visita a Kasterlee que tindrà lloc el proper setembre per tal de retrobar i continuar treballant amb els companys belgues.

Read more

BOOKTRAILER DRÀCULA DINS DEL PROJECTE PETITES EINES

Aquesta avaluació hem treballat el clàssic de Bram Stoker, Dràcula. Hem pogut conéixer els seus personatges, els espais en què ocorre l’acció, la societat de l’època, etc. Tot això ens ha servit d’inspiració per a preparar aquests booktrailers sobre la novel·la en els que intentem trasmetre l’aventura, la passió i fins i tot la por, d’aquesta història universal. Esperem que vos agraden.

Read more

Visita a l’Arcade Vintage d’Ibi per part dels nostres alumnes d’Informàtica de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat

Els alumnes que cursen l’optativa d’Informàtica a 4t d’ESO i 1r de Batxillerat han visitat l’Arcade Vintage d’Ibi. Es tracta del museu del videojoc més gran d’Espanya, situat en una antiga fàbrica industrial restaurada. Hem pogut gaudir d’una xarrada sobre la història del videojocs, i com han evolucionat. A més a més, n’hi havien més de 100 màquines arcade totalment funcionals i restaurades, on hem pogut jugar als jocs clàssics del 80 i dels 90. Ho hem passat molt bé.

Read more