Presentació

El Museu de la Ciència de l’Institut Pare Vitòria fou inaugurat el curs 1990-91 com a resultat de la recerca i actualització dels materials pertanyents als departaments de Física, Química, Biologia i Geologia del nostre centre que s’havien conservat en perfecte estat des de la creació del centre l’any 1929. Aquest material forma part d’un patrimoni científic que, al llarg de diverses promocions d’ensenyants i amb la col·laboració de generacions d’alumnes, s’ha preservat d’una forma rigorosa mantenint l’esperit investigador del químic Eduard Vitòria que dona nom al centre.

(…) museu destaca la col·lecció de l’il·lustre botànic Fernando Cámara Niño amb un herbari de més de 1.300 plecs, les publicacions d’Eduard Vitòria o les col·leccions d’instruments i aparells. Les dues col·leccions van ser objecte de revisió i publicació en el marc del 75è aniversari de l’IES Pare Vitòria, l’any 2007 (Pascual et al., 2007 i Ferre et al., 2007).

El 28 de febrer de 1995 el Museu de la Ciència I.B. Pare Eduard Vitòria d’Alcoi va ser reconegut com a Col·lecció Museogràfica Permanent per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana (DOGV, Núm.2.469)