Visita a l’aeroport de Castelló

El dia 21 de desembre els alumnes de 2n CFGM i 1r CFGS d’Administratiu van visitar l’aeroport de Castelló situat entre els termes de VILA-NOVA D’ALCOLEA I BENLLOCH.

Aeroport Castelló 1
Arribada a l’aeroport.

L’edifici disposa de dues plantes i una superfície 10.450 m². La planta baixa està dedicada a les arribades i facturació, mentre que la zona d’embarcament se situa en la primera. En totes dues plantes es troben les concessions, zones de seguretat, instal·lacions i zones administratives.

Podem trobar:

  • 12 taulells de facturació,
  • 4 portes d’embarcament,
  • 2 cintes de recollida d’equipatges.

Vam ser rebuts pel director adjunt d’Aerocas el Sr. Enrique Vidal. Enrique ens va fer una xicoteta introducció de com ha anat evolucionant l’aeroport en els últims anys i com han anat creixent les rutes i els passatgers. També ens va explicar totes les empreses que operen des d’allí.

Xerrada del Sr. Enrique Vidal

El que més ens va agradar van ser les instal·lacions d’extinció d’incendis, per accedir a elles ens vam haver de ficar un “peto” com qualsevol altre treballador i passar pel control de pistes i detector de metalls. L’edifici del Servei d’Extinció d’Incendis (SEI) se situa enfront del camp de vol, de manera que es pugui aconseguir qualsevol punt de l’àrea de moviment en un temps no major de tres minuts. A més, disposa d’una falconera per al Servei de Control de Fauna (aquell dia no ens la van ensenyar per falta de temps).

Exhibició dels bombers de l’aeroport

Altres empreses també aprofiten les infraestructures de l’aeroport com Arkadia Space, una companyia dedicada al desenvolupament de motors aeroespacials que ha arribat a un acord amb l’administració per a, a més de situar-se a Castelló, poder utilitzar la infraestructura de l’aeroport com a camp de proves i l’altra Brok-Air dedicada a desmuntar peces d’avions i manteniment d’aquests.