Cinefòrum: Vinterberg

La pel·lícula «Druk» de Thomas Vinterberg, projectada en el cinema Tívoli de Burjassot el passat 30 de març, va posar el fermall d’or al Cinefòrum de L’Estellés del curs 22-23 que ha inclòs pel·lícules de Buñuel, Berlanga, von Trier i el propi Vinterberg. La projecció va comptar amb la presència d’alumnes de batxillerat de l’IES Vicent Andrés Estellés, així com les professores del IES, Mª Teresa Ripoll i Natalia Pascual, qui van assistir a una introducció per part del professor David Llavata sobre el director danès i la qüestió de la crisi de la mitjana edat; Llavata va fer al·lusió a l’inici de «La Divina Comèdia» de Dante («A mig del camí de la vida, en una selva fosca me trobava perquè el meu camí havia extraviat. Quina dura cosa és dir quina era aquesta salvatge selva, àspera i forta que em torna la por al pensament!») i a la pròpia cita de Søren Kierkegaard que obri la pel·lícula de Thomas Vinterberg («Què és la joventut? Un somni. Què és l’amor? El contingut del somni»).

Vinterberg, qui també va ser co-creador del moviment cinematogràfic Dogma 95 juntament amb Lars von Trier, trenca amb les estrictes regles del mateix en aquesta pel·lícula. La cinta va suposar un gran èxit de taquilla a Dinamarca i va ser guardonada amb el premi a Millor Pel·lícula Internacional en els Oscars de 2021. El film compta amb l’excel.lent actuació de Mads Mikkelsen qui demostra, una vegada més, la seua versatilitat i habilitat per interpretar papers complexos.

L’assistència dels estudiants al cinefòrum i la seua participació activa en la discussió posterior a la projecció, demostren l’interès i la importància de seguir promovent la cultura cinematogràfica en la formació pre-universitària. La pròxima edició del cinefòrum promet ser igual d’interessant.