FORMACIÓ PROFESSORAT AMB CERAI/FORMACIÓN DEL PROFESORADO CON CERAI

El Claustre del CEIP MEDITERRANI ha realitzat una sessió formativa impartida per l’ONG CERAI, dins del marc del projecte No te comas tus derechos. Aquesta formació ha servit per aprofundir en com treballar, des de l’escola, la relació entre alimentació, drets humans i sostenibilitat, i per dotar al claustre d’eines pràctiques per a implicar tota la comunitat educativa.

Què es persegueix amb aquesta formació?

L’objectiu general és desenvolupar, a tota la comunitat educativa —equip directiu, alumnat, professorat, famílies i personal de cuina i menjador— una consciència crítica sobre el consum d’aliments que recorren grans distàncies des del Sud Global, i impulsar hàbits més sostenibles al menjador escolar per frenar les desigualtats causades per l’actual model agroalimentari.

Objectius específics treballats

  • Sensibilitzar sobre l’origen dels aliments, la seva producció i la relació amb els drets humans als països del Sud Global.
  • Afavorir la vinculació amb el territori i la natura: ecodependència i interdependència.
  • Conèixer els aliments segons la seva estacionalitat.
  • Oferir dinàmiques i recursos al professorat per integrar l’alimentació sostenible i els sistemes agroalimentaris justos al Currículum Pedagògic.
  • Posar en valor la importància d’impulsar menús escolars més sostenibles per a la salut, el medi ambient i el desenvolupament social i cultural.
  • Potenciar el consum de verdures i fruites fresques, ecològiques, de proximitat i produïdes de manera justa.
  • Connectar els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i els Drets Humans dels països del Sud Global amb la promoció de pràctiques alimentàries més sostenibles.
  • Reforçar el paper de les famílies, el professorat, el personal de cuina i la direcció del centre en la transició cap a una cultura alimentària que garanteixi un futur sostenible per a les properes generacions.

Seguim endavant

Aquesta formació és el primer pas d’una sèrie d’accions que es duran a terme al centre: activitats per a l’alumnat, tallers per a les famílies, adaptacions dels menús escolars i recursos didàctics per a l’aula. Agraïm profundament la col·laboració de CERAI i l’entusiasme del nostre claustre per incorporar pràctiques més justes i sostenibles.

El Claustro de profesores, ha realizado una sesión formativa dirigida al profesorado, impartida por la ONG CERAI, en el marco del proyecto No te comas tus derechos. Esta formación ha servido para profundizar en cómo trabajar, desde la escuela, la relación entre alimentación, derechos humanos y sostenibilidad, y para dotar al claustro de herramientas prácticas que impliquen a toda la comunidad educativa.

¿Qué se persigue con esta formación?

El objetivo general es desarrollar, en toda la comunidad educativa —equipo directivo, alumnado, profesorado, familias y personal de cocina y comedor—, una conciencia crítica sobre el consumo de alimentos que recorren grandes distancias desde el Sur Global, e impulsar hábitos más sostenibles en el comedor escolar para frenar las desigualdades causadas por el actual modelo agroalimentario.

Objetivos específicos trabajados

  • Sensibilizar sobre el origen de los alimentos, cómo se producen y su relación con los derechos humanos en los países del Sur Global.
  • Favorecer el vínculo con el territorio y la naturaleza: ecodependencia e interdependencia.
  • Conocer los alimentos según su estacionalidad.
  • Ofrecer dinámicas y recursos al profesorado para integrar la alimentación sostenible y los sistemas agroalimentarios justos en el currículo educativo.
  • Poner en valor la importancia de impulsar menús escolares más sostenibles para la salud, el medio ambiente y el desarrollo social y cultural.
  • Potenciar el consumo de verduras y frutas frescas, ecológicas, de proximidad y producidas de manera justa.
  • Conectar los ODS (Objetivos de Desarrollo Sostenible) y los Derechos Humanos de los países del Sur Global con la promoción de prácticas alimentarias más sostenibles.
  • Reforzar el papel de las familias, el profesorado, el personal de cocina y comedor y la dirección del centro en la transición hacia una cultura alimentaria que garantice un futuro más sostenible para las próximas generaciones.

Seguimos adelante

Esta formación es el primer paso de una serie de acciones que se llevarán a cabo en el centro: actividades para el alumnado, talleres para las familias, adaptaciones en los menús escolares y recursos didácticos para el aula. Agradecemos profundamente la colaboración de CERAI y el entusiasmo de nuestro claustro por incorporar prácticas más justas y sostenibles.

Avís de privacitat

Este lloc web utilitza només cookies tècniques necessàries per al seu funcionament. No s’emmagatzemen dades amb finalitats publicitàries ni es comparteixen amb tercers. S’utilitza analítica interna sense cookies, i només es recull la IP amb finalitats de seguretat.

Veure política de cookies