El projecte pretén la innovació pedagògica mitjançant la transformació d’espais i metodologies actives. Les línies d’acció són: adequar els
espais d’aprenentatge, formar al professorat en ABP, APS i aules transformadores, desenvolupar estratègies que asseguren la participació
de tot l’alumnat i l’ús de les TIC, per enriquir l’experiència educativa i la formació digital. Treballarem les competències preparant l’alumnat per
a un món en constant evolució, fomentant l’autonomia, la creativitat i la col·laboració.
OCJECTIUS:
Objectiu 1: Crear espais educatius flexibles i inclusius que permeten una organització que s’adapte a la situació d’aprenentatge, garantint l’accés a una formació de qualitat per a tot l’alumnat, independentment de les seues capacitats o necessitats específiques.
1.1. Informar als nous membres de la comunitat educativa sobre el projecte i dissenyar l’aula transformadora
1.2. Incorporar mobiliari mòbil i modular que permeta diverses configuracions, creant zones d’aprenentatge col·laboratiu i individual.
1.3. Desenvolupar recursos i estratègies educatives adaptatives per atendre les necessitats d’aprenentatge de l’alumnat NEE, assegurant que els nous espais i les tecnologies implementades siguen accessibles per a tot l’alumnat.
1.4. Implementar, al nou espai, situacions d’aprenentatge on l’alumnat puga adquirir nous coneixements, habilitats i competències, promovent un aprenentatge significatiu i rellevant per a l’alumnat.
1.5. Difondre el projecte per assegurar que arribe a les persones interessades, promovent la seua comprensió i participació a través de canals de comunicació accessibles i fomentant el suport de la comunitat educativa.
Objectiu 2: Fomentar la formació, la coordinació i la col·laboració entre el professorat per assegurar una implementació coherent i efectiva de metodologies actives a l’aula, augmentant la motivació i la implicació de l’alumnat en el seu propi procés d’aprenentatge.
2.1. Formar al professorat en la implementació d’espais d’aprenentatge al centre afavoridors de mètodes actius.
2.2. Fer partícip a l’alumnat del disseny dels espais d’aprenentatge.
2.3. Promoure la col·laboració, la discussió, la reflexió, la retroalimentació i l’autoavaluació en l’alumnat en el procés d’aprenentatge.
2.4. Possibilitar sessions de codocència entre companys/es per observar com implementen les metodologies actives i obtindre noves perspectives i idees.
2.5. Organitzar reunions mensuals entre el professorat per compartir experiències, materials i estratègies sobre l’aplicació de metodologies actives, creant un banc de recursos.
Vídeo explicatiu del Projecte d’Innovació i Inclusió Educativa que desenvoluparem durant els cursos 2024-2025 i 2025-2026.