ERASMUS+

MOBILITAT ERASMUS+ A ELX

28 d'abril de 2024
Publicado en , ,

Del 5 al 10 de març, dins del programa Erasmus+, 4 alumnes i 3 alumnes del centre juntament amb els professors Mónica Jaque Timoner, Maria José Rodriguez  i Álvaro Valls Tur han rebut en l’IES Sixto Marco als seus parnets del Vergina Lyceum de Larnaca (Xipre), per a realitzar el projecte

titulat  “Els nostres avis jugaven, nosaltres juguem”.

En esta mobilitat s’han realitzat diferents tallers en els quals s’ha treballat sobre les activitats lúdiques tant en el passat com en l’actualitat. Després de donar la benvinguda als nostres socis  al centre ens dirigim al Museu Escolar de Puçol, un singular museu replet de tradicions i patrimoni que fa viatjar en el temps de la vida urbana i rural d’Elx i que ha sigut reconegut per la pròpia UNESCO. Vam poder conéixer la forma de vida en el passat i descobrir jocs tradicionals com jugar als crome o al caliche.  La jornada va continuar en sessió vespertina amb el joc la cerca de dracs que ens va permetre conéixer diferents llocs com el Parc Municipal i el centre històric d’Elx. El dimarts continuem amb tallers com el de pintar bosses reciclades per a ajudar els estudiants a ser més ecològics i van practicar jocs amb materials reciclats.  El dia també va tindre els seus moments dolços perquè els Erasmus

socialitzaren més i trencaren les distàncies, al mateix temps que ensenyàvem les tradicions espanyoles com era el desdejuni de menjar xocolate amb xurros. Si bé el primer dia van prendre contacte amb la ciutat era ara el moment de mostrar-los els edificis i museus més emblemàtics com la Basílica de Santa María, Calahorra o Museu de la Festa entre altres.

La capital de la comunitat no es podia deixar de visitar i entre alguns llocs vam ser a la Ciutat de les Arts i les Ciències, Parc de Gullivert, Ajuntament, Catedral, etc. Les festes també és un altre element característic del nostre poble i coincidint amb les festes de València vam poder contemplar una mascletá i els diferents vestits fallers. Una excursió a Alacant va permetre conéixer el museu de les Fogueres, Castillo de Santa Barbara, barri antic etc.

Així arribem a l’últim dia de tallers sobre els esports i les dones esportistes, per a aprendre amb l’esport a involucrar als estudiants en temes de diversitat i inclusió. L’acte clausura va començar amb la visita a l’Ajuntament d’Elx, sent rebuts per la regidor d’Educació i es van entregar els certificats acreditatius de la participació en el programa d’esta mobilitat. De nou en l’institut els alumnes Erasmus+ d’Elx i Larnaca van presentar a altres alumnes del centre el programa i els estudiants de Xipre la seua escola, país, cultura, etc. Un menjar de fraternitat va posar fi a la mobilitat a Elx.

L’experiència i la convivència dels alumnes amb famílies  van obrir les ments  de nous costums i cultures, vivències que no oblidaren i que va servir per a remarcar nous llaços d’amistat. Una vegada més, es demostra els grans objectius del programa Erasmus+ i els beneficis que aporta als estudiants, i com diu el seu lema Enriquint vides, obrint ments.

TROBE CONVIVÈNCIA  AMBAIXADORS A ALTEA

28 d'abril de 2024
Publicado en , ,

La MEPA IES Bellaguarda d’Altea i les EPAS IES Porçons i IES Sixto Marco han tingut una trobada convivència en el centre MEPA d’Altea amb un programa bastant complet per a la convivència dels ambaixadors.
Va començar la trobada amb la visualització del vídeo realitzat pels ambaixadors júnior, dels tres centres, sobre els Valors Europeus.

Els  júnior amfitrions van oferir un esmorzar preparat per ells mateixos. A continuació l’IES Sixto Marco va organitzar la dinàmica “Ens coneixem més ben”  consistent a ballar i en interrompre’s la música havien de fer preguntes al company del costat. L’IES Porçons va preparar la dinàmica “unió, afecte i cohesió europea sota el paracaigudes” on després de citar una característica aquells que la tingueren passarien sota el paracaigudes a traure el cap. Finalment la MEPA organitzadora va dissenyar una gymcana pel barri antic d’Altea. Una jornada de verdadera convivència entre els ambaixadors i amb un gran impacte en recórrer el barri antic tots amb les samarretes de la Unió Europea.

MOBILITAT ERASMUS+ A XIPRE

31 d'octubre de 2023
Publicado en , ,

Del 21 al 28 d’octubre, dins del programa Erasmus+, 4 alumnes i 3 alumnes del centre acompanyats pels professors Mónica Jaque Timoner i Álvaro Valls Tur han dut a terme una nova mobilitat, en este cas a Larnaca (Xipre), per a realitzar un projecte titulat Different Paths, One Journey”  (Diferents camins, un sol viatge) juntament amb els alumnes de l’institut Vergina Lyceum.

En aquesta mobilitat s’han realitzat diferents tallers en els quals s’ha treballat sobre la diversitat, discriminació i igualtat. En un altre taller mitjançant el joc del laberint  dissenyat per a augmentar la consciència i respecte pel multiculturalisme. També hem tingut l’oportunitat de visitar a Nicòsia el Centre Internacional Humanitari “Esperanza per als xiquet”, un centre de refugiats per a protegir els drets dels xiquets. El maneig de l’estrés i l’ansietat van ser també algun dels tallers realitzats.

La mobilitat va ser inaugurada per l’alcalde de Larnaca i el director del Vergina Lyceum als quals els obsequiem amb una Dama d’Elx, com a símbol de la nostra ciutat mentre els alumnes van presentar els diferents països i escoles.

En les visites turístiques per a conéixer Larnaca, Nicòsia, Ayia Napa comprovem in situ la línia d’ocupació turca, des de 1974, de part de l’illa i de la capital.

L’experiència i la convivència dels alumnes amb famílies xipriotes van obrir les ments  de nous costums i cultures, vivències que no oblidaren i que va servir per a crear nous llaços d’amistat. Els nostres alumnes estan desitjosos de rebre’ls a les seues cases. Una vegada més, es demostra els grans objectius del programa Erasmus+ i els beneficis que aporta als estudiants, i com diu el seu lema Enriquint vides, obrint ments.

CONVOCATÒRIA ERASMUS+ PROFESORES(G. SUPERIOR)

31 d'octubre de 2023
Publicado en , ,

ERASMUS DAYS

15 d'octubre de 2023
Publicado en , ,

Durant els dies 10, 11 i 13 d’octubre l’IES Sixto Marco ha celebrat els Erasmus Days, que és una campanya, per a posar en valor els beneficis del programa Erasmus+ de la Unió Europea.

Diverses han sigut les activitats realitzades sota el títol Experiències Erasmus+. Xarrades a alumnes i professors sobre les nostres experiències en esta mena de programa, exposició fotogràfica de les diverses mobilitats realitzades tant amb i per alumnes, cursos estructurats o job shadowing. També  s’han fet xicotets vídeos pels participants del programa Erasmus+ comptant les seues vivències, resultats i beneficis.

DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES

15 d'octubre de 2023
Publicado en , ,

El Dia Europeu de Llengües, per iniciativa del Consell d’Europa, se celebra des de 2001, el 26 de setembre de cada any, amb els objectius de sensibilitzar sobre la gran varietat de llengües que caracteritza a Europa i fomentar la diversitat cultural i lingüística. Esta EPAS va organitzar diferents , per a esta efemèrides, com el buscar els diferents tipus de salutacions pròpies de cada país i representar-los en un vídeo pels alumnes de cicles. Els alumnes de 3r d’ESO també van participar buscant les diferents maneres de dir “hola” i “benvingut” en diferents idiomes europeus i plasmar-los en cartolines per a fer una exposició.

https://youtube.com/shorts/9_3mqnxqi-q?si=qewcd64cufcbzpzn

CONVOCATÒRIA ERASMUS+

13 de setembre de 2023
Publicado en , , ,

S’obri el termini de lliurament de sol·licituds a alumnat de 4t de l’ESO interessat en el projecte escolar: 2023-1-ES01-KA121-SCH-000119430.
Mobilitat a Xipre.
Lloc: secretaria del centre.
Fi del termini: dimecres 20/09/2023.

ACTE D’ADJUDICACIÓ CICLES SETEMBRE

28 d'agost de 2023
Publicado en , ,

ADJUDICACIÓ DE VACANTS EN CICLES FORMATIUS

Seguint les instruccions de la Conselleria d’Educació comença la fase 1 per a assignar places vacants sobrants o les que es generen per renúncia, tenint en compte que durant el període 4 al 13 de setembre només podran accedir les persones interessades que hagen participat en el procediment d’admissió, es convoca ACTE PÚBLIC per a la seua assignació.

En els cicles que tinguen llistes d’espera es respectarà l’ordre i els contingents establits en l’ordre 18/2016.

IMPORTANT S’adjudicaran les generades fins al 6 de setembre, per la qual cosa és possible que no queden places en alguns dels Cicles referenciats. Documentació que ha d’aportar i presentar: Còpia de sol·licitud d’admissió.Original del certificat de nota mitjana amb la qual accedeix al cicle.

CICLES GRAU SUPERIOR

Dia: DIMECRES 6 de setembre DE 2023

HORA: 9.30 h.

Lloc: SALA D’USOS MÚLTIPLES DIEGO TRIGUEROS

Vacants 

Cicle formatiu GRAU SUPERIORFAMÍLIACURSTORN
T.S. ADMINISTRACIÓ I FINANCESADMINISTRACIÓ I GESTIÓ1r CURSM/T
T.S. ASSISTÈNCIA A la DIRECCIÓADMINISTRACIÓ I GESTIÓ1r CURSVesprada
T.S. PATRONATGE I MODATÈXTIL, CONFECCIÓ I PELL1r CURSVesprada
T.S. DISSENY I PRODUCCIÓ DE CALÇAT I COMPLEMENTSTÈXTIL, CONFECCIÓ I PELL1r CURSMatí
T.S. AUTOMATITZACIÓ I ROBÒTICAELECTRICITAT I ELECTRÓNIC1r CURSVesprada
T.S. SISTEMES ELECTROTÈCNICSELECTRICITAT I ELECTRÓNIC1r CURSMatí
CICLES FORMATIUS G. SUPERIORTOTES2n CURSM/T

CICLES GRAU MITJÀ

Dia: DIMECRES 6 de setembre de 2023

HORA: 10.45 h.

Lloc: SALA D’USOS MÚLTIPLES DIEGO TRIGUEROS

Vacants 

Cicle formatiu GRAU MITJÀFAMÍLIACURSTORN
T. GESTIÓ ADMINISTRATIVAADMINISTRACIÓ I GESTIÓ1r CURSVesprada
T. INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUESELECTRICITAT I ELECTRÓNIC1r CURSMatí
T. CALÇAT I COMPLEMENTSTÈXTIL, CONFECCIÓ I PELL1r CURSMatí

FORMACIÓ PROFESSIONAL BÀSICA

Dia: DIMECRES 6 de setembre de 2023

HORA: 11.30 h.

Lloc: SALA D’USOS MÚLTIPLES DIEGO TRIGUEROS

Vacants 

Cicle formatiu GRAU SUPERIORFAMÍLIACURSTORN
T.P.B. SERVEIS ADMINISTRATIUSADMINISTRACIÓ I GESTIÓ1r CURSVesprada
T.P.B. ELECTRICITAT I ELECTRÒNICAELECTRICITAT I ELECTRÓNIC1r CURSVesprada
T.P.B. REPARACIÓ ART. TEXT. I PELLTÈXTIL, CONFECCIÓ I PELL1r CURSVesprada

MOBILITAT A MALTA

17 de juliol de 2023
Publicado en ,

El passat 25/06/2023 les professores de l’IES SIXTO MARCO van iniciar les mobilitats dins del projecte acreditat: 2022-1-ES01-KA121-SCH000054256 en el marc del programa Erasmus+, Acció Clau 1: Mobilitat Educativa de les persones.
Aquestes consisteixen en la realització del curs estructurat : “ New technologies (NNTT) for learning and Information and communication technologies (ICTs) in the context of innovation education” a Malta.
El projecte va dirigit a docents d’ESO i Batxillerat i és el primer dels projectes sol·licitats en el programa Erasmus+ de la UE en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut i l’esport per al període 2021-2027.
Els objectius del projecte són:
Objective 1 : Generar en els professors coneixements digitals sobre les metodologies STEAM, ludificació i Flipped Classroom.
Objective 2 : Formar als professors amb la metodologia participativa d’aprenentatge – servei en el terreny de la sustentabilitat.
Objective 3 : Motivar professors i alumnes cap al seu desenvolupament a través del Programa Erasmus i perseguint els valors europeus.
Objective 4 : Constituir una Xarxa d’Organitzacions ecològiques i Digitals (R.O.A.D.) a nivell europeu.
Objective 5 : Conscienciar a les famílies sobre la seua important funció de suport i motivació dins de la comunitat educativa de l’IES Sixto
Marc.
Objective 6 : Augmentar el nombre de socis internacionals com a dispositiu d’intercanvi de metodologies i experiències.
El Ies Sixto Marco elaborarà un Pla Erasmus al llarg del període 2021- 2027 en el qual complirà amb les prioritats del programa europeu:
• Inclusió i diversitat.
• Transformació digital.
• Medi ambient i lluita contra el canvi climàtic.
• Participació en la vida democràtica.
• Valors comuns i compromís cívic.

Projecte Etwinning 3ºESO-D

24 de juny de 2023
Publicado en , ,

L’alumnat de 3ºESO-D ha dut a terme el projecte Etwinning Stories at the cinema, stories at life, promogut per una mobilitat (Job Shadowing) que va realitzar la seua professora d’anglés del 27 de febrer al 3 de març a Salern dins del programa europeu Erasmus+: 2022-1-ES01-KA121- SCH-000054256.

Aquest projecte Etwinning s’ha realitzat en el tercer trimestre en les classes d’anglés on s’han vist dues pel·lícules, Ramanujan i The King’s Speech, i s’han reflexionat sobre elles tant a l’aula com en el Twinspace amb alumnat d’altres països. Des d’ací s’han posat en manifest valors com l’esforç, la constància, la perseverança, el coratge i la superació, entre altres, valors que necessita el nostre alumnat en moltes ocasions de la seua vida diària. Paraules que prové del nostre alumnat com “Aquest treball ens ha servit per a fer-nos més forts i confiar més en nosaltres mateixos” i “Mitjançant el projecte Etwinning hem aprés valors com a superació, valentia, paciència...” ens animen a continuar treballant a l’aula amb aquests projectes.