Geografia i Història

CRITERIS D'AVALUACIÓ

GEOGRAFIA

VIATJA PER EUROPA

20 de febrer de 2024
Publicado en ,

Els alumnes de 1r ESO B, han realitzat un viatge a Europa sense moure’s l’aula. En Geografia i Geologia han treballat els diferents paisatges europeus. Han escalat muntanyes, travessant glacials, navegat per les nostres mars i volat sobre els diferents països.

VIATGE A MADRID

7 de maig de 2023
Publicado en ,

VIATGE A MADRID 2023

Aquest curs els alumnes de Batxillerat al costat del seu professor d’Història, Álvaro Valls i la professora de Castellà Carmen García, han realitzat el tradicional viatge a Madrid per a conéixer de primera mà els continguts explicats sobre el període històric que estan estudiant.

La primera parada que vam fer va ser a Toledo. Allí, contemplem l’obra de l’El Greco, el Museu Sefardita, la Catedral i l’art molt musulmà molt característic de la ciutat. Encomiable la labor de companyonia dels alumnes, que van possibilitar que un company que havia patit una lesió esportiva i que anava en cadira de rodes poguera accedir a tots els museus que teníem concertats. Bravo per aqueixa generositat de portar-ho pels carrers empinats i empedrats de Toledo!

Aqueixa nit ja dormim a Madrid i, l’endemà, comencem el full de ruta marcat. La nostra primera visita va ser el Congrés dels Diputats. Aqueix dia hi havia ple i va ser indescriptible la sensació que vam tindre en veure’ns allí asseguts i ser testimonis de com es debaten temes d’Estat. La visita al Palau del Marró no va ser menys interessant. El pas del temps i l’art era allí, representat en centenars de tapissos els quals recollien escenes de la història de feia 200 anys. Com a curiosos que som, ens acostem al cementeri per a veure on havien enterrat a Francisco Franco, però no sols descobrim la seua tomba, sinó que gran part dels representants polítics del nostre país, també descansava allí.

La visita al Palau Real va agradar molt als alumnes, no sols per l’arquitectura i la grandesa del lloc. L’espai era art per si mateix, els Jardins de Sabatini, creats en les cavallerisses del palau i d’estil classicista eren un lloc idoni per a fer-se fotos. En el seu interior vam poder admirar cadascuna de les sales, la capella on es va celebrar el funeral de Don Joan, pare de Joan Carles I, el Saló del Besamans, del Tron, fins i tot la declaració de renúncia al tron d’Espanya estava exposada. Per a finalitzar aqueix dia, teníem una cita obligatòria amb la nostra Dama en el Museu Arqueològic Nacional. Allí estava exposada, solemne, presidint la sala.

L’últim dia del nostre viatge, també va ser molt intens. A primera hora, ens dirigim al Temple de Debod per a contemplar les vistes de Madrid i com els raigs de sol penetren en el palau, dotant-lo d’una bellesa espectacular. L’assistència al Senat ens va fer conéixer la seua història a través de les obres d’art que allí habiten, conéixer una de les biblioteques més completes que existien des de la seua creació i entendre la història. Vam ser conscients de l’agermanament entre l’Església i el poder polític, ja que es va fundar en l’antic Monestir de l’Encarnació.

La nostra última visita va ser el Museu del Prado. Contemplem obres de Goya, Velázquez, El Bosco, totes elles amb una bona dosi d’història que és al que vam ser, a prendre i a conéixer la història del nostre país. I entre temps lliure, passejos per la ciutat i uns bons riures ens vam tornar. Fins a la pròxima!