DEPARTAMENTS

GRADUACIÓ CICLES FORMATIUS 22-23

17 de juliol de 2023
Publicado en , , , ,

El passat 21 de juny, a l’Aula Magna de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, va tindre lloc la graduació dels alumnes, de la promoció de 2023, de Formació Professional de grau mitjà i grau superior de l’IES Sixto Marco.

L’obertura de l’Acte la va realitzar el professor, Joaquín Parejo, donant la benvinguda als assistents i l’enhorabona a les noves promocions de Tècnics i Tècnics Superiors de les famílies professionals d’Administració i Gestió, Electricitat i Electrònica, i Tèxtil, Confecció i Pell. Seguidament es va donar pas al parlament d’Antonio Zafra, gerent de Inda Llevant, S.L., que va posar la veu al sector empresarial, oferint un discurs motivador a la nova promoció de tècnics titulats. Per part del professorat, María José Rodríguez Sánchez i Susi Yáñez Alberola, van ser les encarregades d’un un emotiu discurs de comiat.

En representació de l’alumnat, Nuria López, Vera Blanco, José Vives, Sofía García, Mabel Pareja i María Amador, ens van oferir unes paraules expressant les seues vivències en el Sixto Marco, completat amb la projecció d’uns vídeos realitzats per cada família professional.

Per a finalitzar els parlaments el director del Centre, Alfred García Mas, va oferir a tots els presents un emotiu discurs expressant la importància de la formació i els assoliments aconseguits pel Centre.

Acabats els parlaments, les tutores: Lucía Simón, Maite Moreno, Anna Bleda, Lola Martínez, Miguel Ángel Pérez, Paco Guilabert, Nagore Ortiz, Mª Teresa Martínez, Mª Carmen Rodríguez, Nacho Núñez i Ana Belén Gonzálvez, acompanyades pel Director, Alfred García, i per la Vicedirectora, Maite Durá, van fer lliurament de les orles, comptant amb la inestimable ajuda del nostre fotògraf oficial, el professor Sergio Blasco, que va deixar constància de la graduació amb les seues fotografies i vídeos. L’acte va finalitzar desitjant a l’alumnat el millor en el seu futur acadèmic i professional.

ÈXIT DE L’IES SIXTO MARCO AL CONCURS DE NARRATIVA CURTA EN VALENCIÀ

15 de maig de 2023
Publicado en ,

El passat 10 de maig al centre de Congressos “Ciutat d’Elx” va tindre lloc el lliurament de premis del XXX Certamen de Narrativa Curta en Valencià. Al nostre centre hem tingut set finalistes:  Javier Santos i  Daniela Fernández  Cerdá  en la categoria C  i Sara Picó, Fatna Kassim, Daniela Alberola García, Daniela Muñoz Sánchez i Jorge Ródenas Valverde en la categoria D.

Categoria C : 3r premi per a Daniela Fernández

Categoría D : 1r premi per a Sara Picó

Gràcies alumnat i professorat  per la vostra participació i l’enhorabona a les guanyadores.

Departament de Valencià

VIATGE A MADRID

7 de maig de 2023
Publicado en ,

VIATGE A MADRID 2023

Aquest curs els alumnes de Batxillerat al costat del seu professor d’Història, Álvaro Valls i la professora de Castellà Carmen García, han realitzat el tradicional viatge a Madrid per a conéixer de primera mà els continguts explicats sobre el període històric que estan estudiant.

La primera parada que vam fer va ser a Toledo. Allí, contemplem l’obra de l’El Greco, el Museu Sefardita, la Catedral i l’art molt musulmà molt característic de la ciutat. Encomiable la labor de companyonia dels alumnes, que van possibilitar que un company que havia patit una lesió esportiva i que anava en cadira de rodes poguera accedir a tots els museus que teníem concertats. Bravo per aqueixa generositat de portar-ho pels carrers empinats i empedrats de Toledo!

Aqueixa nit ja dormim a Madrid i, l’endemà, comencem el full de ruta marcat. La nostra primera visita va ser el Congrés dels Diputats. Aqueix dia hi havia ple i va ser indescriptible la sensació que vam tindre en veure’ns allí asseguts i ser testimonis de com es debaten temes d’Estat. La visita al Palau del Marró no va ser menys interessant. El pas del temps i l’art era allí, representat en centenars de tapissos els quals recollien escenes de la història de feia 200 anys. Com a curiosos que som, ens acostem al cementeri per a veure on havien enterrat a Francisco Franco, però no sols descobrim la seua tomba, sinó que gran part dels representants polítics del nostre país, també descansava allí.

La visita al Palau Real va agradar molt als alumnes, no sols per l’arquitectura i la grandesa del lloc. L’espai era art per si mateix, els Jardins de Sabatini, creats en les cavallerisses del palau i d’estil classicista eren un lloc idoni per a fer-se fotos. En el seu interior vam poder admirar cadascuna de les sales, la capella on es va celebrar el funeral de Don Joan, pare de Joan Carles I, el Saló del Besamans, del Tron, fins i tot la declaració de renúncia al tron d’Espanya estava exposada. Per a finalitzar aqueix dia, teníem una cita obligatòria amb la nostra Dama en el Museu Arqueològic Nacional. Allí estava exposada, solemne, presidint la sala.

L’últim dia del nostre viatge, també va ser molt intens. A primera hora, ens dirigim al Temple de Debod per a contemplar les vistes de Madrid i com els raigs de sol penetren en el palau, dotant-lo d’una bellesa espectacular. L’assistència al Senat ens va fer conéixer la seua història a través de les obres d’art que allí habiten, conéixer una de les biblioteques més completes que existien des de la seua creació i entendre la història. Vam ser conscients de l’agermanament entre l’Església i el poder polític, ja que es va fundar en l’antic Monestir de l’Encarnació.

La nostra última visita va ser el Museu del Prado. Contemplem obres de Goya, Velázquez, El Bosco, totes elles amb una bona dosi d’història que és al que vam ser, a prendre i a conéixer la història del nostre país. I entre temps lliure, passejos per la ciutat i uns bons riures ens vam tornar. Fins a la pròxima!

Col·laboració IES Sixto Marco/Universidad Miguel Hernández.

7 de maig de 2023
Publicado en ,

El passat 23/03/2023 va tindre lloc en l’IES Sixto Marco l’I Taller de Cerca d’Ocupació dirigida a alumnat de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior de les tres famílies professionals del centre educatiu.

Alumnes del Grau de Psicologia de la UMH, sota la tutela i supervisió de professores del Departament de Psicologia de la Salut, duran a terme una sèrie de tallers dinàmics dirigits a la cerca d’ocupació. Aspectes tan rellevants com la presentació de la candidatura, l’entrevista de treball, i la marca personal seran temes a treballar amb l’alumnat dels cicles formatius, a fi de millorar les seues competències comunicatives i socials.

Els tallers s’emmarquen en el bloc d’orientació professional del mòdul de formació i orientació laboral, en el qual es donen a conéixer a les alumnes i alumnes els itineraris formatius i profesionalizadores així com el pla d’acció per a la cerca d’ocupació.

La impartició del taller per part d’alumnes de la Universitat Miguel Hernández aporta un valor afegit als tallers, perquè hem de tindre en compte que els processos de selecció d’ocupació són duts a terme pels experts de psicologia en la majoria de les ocasions. A més, les universitàries posaran en pràctica un estudi de competències socioemocionals amb el qual avaluaran l’impacte que els tallers ocupacionals produeixen en els coneixements i actituds de l’alumnat de grau mitjà i superior.

XARRADA SOBRE FÍSICA DE PARTÍCULES

8 de març de 2023
Publicado en ,
Cartell-Xarrada-Fisica-de-Particules.-2022-2023

ESCACS EN L’ESPLAI

13 de novembre de 2022
Publicado en ,

Des de fa unes setmanes (i dins del projecte “Patis Actius” que s’emporta a terme en l’IES Sixto Marco) s’ha posat en marxa un taller d’escacs en l’Hall. Està a càrrec dels nostres companys: Cristina Algar i Manolo Torrens, tots dos del departament de matemàtiques.

Si vols aprendre a jugar, o, simplement, d’abelleix tirar unes partides, passa’t per l’Hall de l’institut en el primer esbarjo dels dilluns i els dimecres:

T’esperem!

CONVOCATÒRIA DE SELECCIÓ DE PROFESSORS ESPECIALISTES

4 de juliol de 2022
Publicado en , ,
CONVOCATORIA-DE-SELECCION-DE-ESPECIALISTAS

L’ÈXIT DE L’IES SIXTO MARCO AL CERTAMEN DE NARRATIVA CURTA EN VALENCIÀ

3 de juny de 2022
Publicado en ,

El passat 1 de juny es va celebrar el lliurament de premis del XIX  Certamen escolar de narrativa curta en valencià al Centre de Congresso d’Elx i el nostre centre va participar-hi amb gran èxit.

Els alumnes Alejandro Carbonell, Raquel Mingorance, Alejandro Esquiva i Mireya Zarzoso van ser finalistes i al final…Mireya Zarzoso va guanyar el primer premi! Un ordinador portàtil que s’ha endut a casa, l’enhorabona!

A més, el centre va guanyar el segon premi a la participació i tenim 400 euros per a comprar llibres de lectura i seguir imaginant, creant i gaudint de la literatura.

Gràcies a totes i tots per participar en el certament, al professorat per acompanyar a l’alumnat en l’elaboració dels relats i a AVIVA Elx per l’organització del certamen i pel treball fet a favor de la promoció de l’ús del valencià. El pròxim any continuarem participant en este tipus d’activitats.

CLIMÁNTICA

12 d'abril de 2022
Publicado en ,

Alumnes de l’IES Sixto Marco es troben en Aveiro (Portugal) en un campus de Climántica, convidats per la seua participació en el concurs de curts el curs passat.

Si esteu interessats a veure la Gala de Clausura per streaming, ho podreu fer el dimecres, 13 d’abril, en el següent enllaç: https://www.educinema-cta.org/campus-climantica/

XARRADA SOBRE FÍSICA DE PARTÍCULES

29 de març de 2022
Publicado en ,

Este divendres, 1 d’abril de 2022, a les 11 h,  podrem disfrutar d’una xarrada sobre Física de Partícules, a càrrec del catedràtic de la Universitat de València, Santiago González de la Hoz. En ella, els alumnes que cursen l’assignatura de Física, en 2n de batxillerat podran conèixer, de la mà d’un expert, les últimes teories i novetats en este camp de la Física Moderna.

Esta xarrada, ofertada per l’IFIC (Institut de Física Corpuscular), es duu a terme des de ja fa anys en el nostre centre i permet als alumnes conèixer de primera mà un centre que treballa directament amb el CERN, el Centre de Recerca Nuclear d’Europa.

Podeu trobar més informació en el següent enllaç: