DEPARTAMENTS

ESCACS EN L’ESPLAI

13 de novembre de 2022
Publicado en ,

Des de fa unes setmanes (i dins del projecte “Patis Actius” que s’emporta a terme en l’IES Sixto Marco) s’ha posat en marxa un taller d’escacs en l’Hall. Està a càrrec dels nostres companys: Cristina Algar i Manolo Torrens, tots dos del departament de matemàtiques.

Si vols aprendre a jugar, o, simplement, d’abelleix tirar unes partides, passa’t per l’Hall de l’institut en el primer esbarjo dels dilluns i els dimecres:

T’esperem!

CONVOCATÒRIA DE SELECCIÓ DE PROFESSORS ESPECIALISTES

4 de juliol de 2022
Publicado en , ,
CONVOCATORIA-DE-SELECCION-DE-ESPECIALISTAS

L’ÈXIT DE L’IES SIXTO MARCO AL CERTAMEN DE NARRATIVA CURTA EN VALENCIÀ

3 de juny de 2022
Publicado en ,

El passat 1 de juny es va celebrar el lliurament de premis del XIX  Certamen escolar de narrativa curta en valencià al Centre de Congresso d’Elx i el nostre centre va participar-hi amb gran èxit.

Els alumnes Alejandro Carbonell, Raquel Mingorance, Alejandro Esquiva i Mireya Zarzoso van ser finalistes i al final…Mireya Zarzoso va guanyar el primer premi! Un ordinador portàtil que s’ha endut a casa, l’enhorabona!

A més, el centre va guanyar el segon premi a la participació i tenim 400 euros per a comprar llibres de lectura i seguir imaginant, creant i gaudint de la literatura.

Gràcies a totes i tots per participar en el certament, al professorat per acompanyar a l’alumnat en l’elaboració dels relats i a AVIVA Elx per l’organització del certamen i pel treball fet a favor de la promoció de l’ús del valencià. El pròxim any continuarem participant en este tipus d’activitats.

CLIMÁNTICA

12 d'abril de 2022
Publicado en ,

Alumnes de l’IES Sixto Marco es troben en Aveiro (Portugal) en un campus de Climántica, convidats per la seua participació en el concurs de curts el curs passat.

Si esteu interessats a veure la Gala de Clausura per streaming, ho podreu fer el dimecres, 13 d’abril, en el següent enllaç: https://www.educinema-cta.org/campus-climantica/

XARRADA SOBRE FÍSICA DE PARTÍCULES

29 de març de 2022
Publicado en ,

Este divendres, 1 d’abril de 2022, a les 11 h,  podrem disfrutar d’una xarrada sobre Física de Partícules, a càrrec del catedràtic de la Universitat de València, Santiago González de la Hoz. En ella, els alumnes que cursen l’assignatura de Física, en 2n de batxillerat podran conèixer, de la mà d’un expert, les últimes teories i novetats en este camp de la Física Moderna.

Esta xarrada, ofertada per l’IFIC (Institut de Física Corpuscular), es duu a terme des de ja fa anys en el nostre centre i permet als alumnes conèixer de primera mà un centre que treballa directament amb el CERN, el Centre de Recerca Nuclear d’Europa.

Podeu trobar més informació en el següent enllaç:

INFORMACIÓ SOBRE CICLES (Família Electricitat i Electrònica)

2 de març de 2022
Publicado en ,

TÈCNIC EN INSTAL·LACIONS ELÈCTRIQUES I AUTOMÀTIQUES

GM-INSTALACIONES-ELECTRICAS-Y-AUTOMATICAS

TÈCNIC SUPERIOR EN SISTEMES ELECTROTÈCNICS I AUTOMATITZATS

GS-SISTEMAS-ELECTROTECNICOS-Y-AUTOMATIZADOS

TÈCNIC SUPERIOR EN AUTOMATITZACIÓ I ROBÒTICA INDUSTRIAL

GS-AUTOMATIZACION-Y-ROBOTICA-INDUSTRIAL

INFORMACIÓ SOBRE CICLES (Família Administració i gestió)

2 de març de 2022
Publicado en ,

TÈCNIC EN GESTIÓ ADMINISTRATIVA

TRIPTICO-TECNICO-EN-GESTION-ADMINISTRATIVA_v2

TÈCNIC SUPERIOR EN ADMINISTRACIÓ I FINANCES

TRIPTICO-TECNICO-SUPERIOR-EN-ADMINISTRACION-Y-FINANZAS_V3

TÈCNIC SUPERIOR EN ASSISTÈNCIA A la DIRECCIÓ

TRIPTICO-TECNICO-SUPERIOR-EN-ASISTENCIA-A-LA-DIRECCION_v2

INFORMACIÓ SOBRE CICLES (Família Tèxtil, Confecció i Pell)

2 de març de 2022
Publicado en ,

TÈCNIC EN CALÇAT I COMPLEMENTS DE MODA

GM-CALZADO-Y-COMPLEMENTOS-DE-MODA

TÈCNIC SUPERIOR EN PATRONATGE I MODA

GS-PATRONAJE-Y-MODA

TÈCNIC SUPERIOR EN DISSENY I PRODUCCIÓ DE CALÇAT I COMPLEMENTS

GS-DISENO-Y-PRODUCCION-DE-CALZADO-Y-COMPLEMENTOS

NEUS FLORES ENS ADVERTEIX DE L’IMPACTE DE LA PRODUCCIÓ TÈXTIL I ELS RESIDUS EN EL MEDI AMBIENT

25 de gener de 2022
Publicado en ,

Neus Flores és una jove dissenyadora i activista mediambiental il·licitana que ha impartit recentment en l’IES Sixto Marco el Taller de Moda Sostenible dirigit als alumnes de Patronatge i Moda. Després de presentar-nos la seua última col·lecció “Círculo”, Flores ha dirigit el procés de disseny i fabricació de complements de moda vaquera utilitzant materials reciclats.

La indústria de la moda és en l’actualitat la 2a més contaminant del món, i, aspectes com la sostenibilitat i la gestió dels residus derivats de la indústria tèxtil han sigut dues dels aspectes més rellevants que la dissenyadora de moda sostenible i professora en cursos i tallers d’upcycling ha volgut destacar.

El seu taller ha aconseguit acostar-nos a la necessitat d’afrontar l’impacte en el medi ambient que la moda ràpida (el subministrament constant de nous estils a preus molt baixos) ha provocat en les últimes dècades i entendre que existeixen soluciones creatives i originals per a donar resposta a aquesta problemàtica.

DONES EMPRENEDORES IL·LICITANES

25 de gener de 2022
Publicado en

L’IES Sixto Marco ha rebut durant aquest curs escolar la visita de dues dones emprenedores de la nostra ciutat. Esther Sigüenza en plena pandèmia del Covid-19 va ser acomiadada del seu treball de tota la vida i, això va ser, precisament, el que la va animar a perseguir el seu somni i obrir, al setembre del 2020, la seua botiga de roba en ple cor de la ciutat d’Elx. Aquest xicotet negoci de moda ha aconseguit en poc més d’un any ser un referent en el comerç local il·licità i Esther ha animat als alumnes de Grau Superior a perseguir amb il·lusió els seus somnis i a creure fermament que és possible aconseguir allò que se somia.