EXÀMENS EXTRAORDINARIS DE 1r BAT I 1r CICLES

11 de juny de 2024
Publicado en , , , ,

EXÀMENS DE 1r BATXILLERAT

EXÀMENS DE 1r CICLES FORMATIUS D’ADMINISTRACIÓ I GESTIÓ

EXÀMENS DE 1r CICLES FORMATIUS ELECTRICITAT I ELECTRÒNICA

EXÀMENS DE 1r CICLES FORMATIUS DE CALÇAT, TÈXTIL I PELL

V TORNEIG INTERCENTRES D’ESCACS

30 de març de 2024
Publicado en , , ,

El 27 de març de 2024, s’ha celebrat en l’IES Victoria Kent el V TORNEIG INTERCENTRES D’ESCACS en el qual han participat 12 instituts del Baix Vinalopó. Cada institut ha participat amb un equip format per 10 jugadors de l’ESO i/o Batxillerat. En el nostre cas, l’equip de l’IES Sixto Marco ha estat format per 4 alumnes de 1r ESO, 5 alumnes de 2n ESO i un de 3r ESO.

Cal destacar l’emoció, el comportament i l’esportivitat en cadascuna de les 300 partides jugades. Es tractava d’un torneig suís a 5 rondes, amb partides a temps de 10 minuts per jugador.

Quant a la classificació, l’IES Joanot Martorell ha sigut l’equip guanyador, mentres que l’IES Victoria Kent i l’IES Sixto Marco han quedat en segon i tercer lloc, respectivament.

ENHORABONA AL NOSTRE EQUIP !!!

BEQUES MEC

26 de març de 2024
Publicado en , , , , ,

Ha eixit la convocatòria de beques del Ministeri d’Educació. Podeu trobar tota la informació en el següent enllaç.

Cartel-Becas-CASTELLANO

REUNIÓ FAMILIES MARÇ 2024

16 de març de 2024
Publicado en ,
sixtomarco
Reunions-families-ESO.-Marc-2024

Arrels i Ales

2 de març de 2024
Publicado en

Esta setmana passada ha sigut especial per al nostre alumnat de 1r d’ESO. El projecte de transició Arrels i Ales és una porta oberta al món i al nostre poble, prova d’això ha estat l’inici d’una sèrie d’entrevistes que està fent el nostre alumnat.

Hem entrevistat a persones que duen a terme grans iniciatives al nostre centre, com per exemple a Joaquín Parejo (cap d’estudis de cicles), a l’alumnat de 2n ESOG o a la comissió d’igualtat que està fent una gran tasca de cara a la formació integral de l’alumnat.

Dins el projecte també hem rebut la visita del coro d’Antics Cantors del Misteri. Fou una visita molt especial i impactant perquè els vam poder escoltar en primera persona i les seues veus van ressonar al nostre centre. Després, l’alumnat de primer els va poder entrevistar i recollir les seues vivències, les seues sensacions i unes anècdotes d’allò més interessants.

En la segona visita vam rebre a l’alumnat de l’EPA Mercè Rodoreda. Venien acompanyades per la professora Consol Conca i ens van presentar el seu llibre “Nuestra historia”. En esta visita vam poder comprovar que este llibre està ple de vivències, tradicions i emocions. Després es va crear un espai de diàleg molt bonic i enriquidor.

Estes entrevistes i les que farem pròximament formaran part de les revistes que està fent el nostre alumnat de 1r d’ESO, unes revistes que després viatjaran als col·legis adscrits per a què puguen saber com som al Sixto Marco i què implica ser i viure al Baix Vinalopó.

L’alumnat de 1r d’ESO exposa el seu treball del primer trimestre.

17 de gener de 2024
Publicado en , ,

Dins el projecte Arrels i Ales del nostre centre, l’alumnat ha fet un viatge per tots els continents i pel nostre entorn més pròxim per tal de posar-lo en valor i desenvolupar l’estima pel nostre paisatge.

Una vegada exposat, hem convidat als col·legis adscrits per tal de fer una animació lectora a la biblioteca. A més, l’alumnat ha explicat tot el procés als companys i les companyes dels col·legis.

Continuem treballant per a treballar i afavorir la transició entre etapes.

HALLOWEEN 2023 (MUA HA HA!)

31 d'octubre de 2023
Publicado en , , , , , ,

PREMIS VALVERDE TALENT SHOES

31 d'octubre de 2023
Publicado en , ,

Divendres passat 27 d’octubre, va tindre lloc el lliurament de premi de la primera edició del concurs nacional de disseny de calçat, Valverde Talent Shoes, en Valverde del Camí, Huelva. Una iniciativa promoguda per APICAL (Associació Provincial d’Industrials del Calçat) i l’ajuntament de Valverde del Camí, per a promoure la indústria del calçat valverdeña.
El nostre professor Jorge Murillo Bolaños va ser guardonat amb el primer premi per la seua proposta Coralium. A més el segon premi va recaure en una antiga alumna del Sixto Marco, Yenny Carolina Sánchez, que actualment viu a Màlaga i s’ha convertit en una emprenedora d’èxit amb la seua empresa de calçat a mitjana, Yeka Shoe
Aprofitant este esdeveniment el nostre company Jorge acompanyat pel cap de departament de la família professional de Tèxtil Confecció i Pell, van visitar l’IES Don Bosco on imparteixen el Grau Mitjà de Calçat i Complements de Moda, van conéixer les instal·lacions i els projectes que duen a terme amb el seu alumnat.
Per a enriquir encara més l’experiència, van tindre l’ocasió d’endinsar-se en la indústria local de Valverde, amb visites a dues de les principals empreses de calçat de la regió. En Lazzo Boots i Javier Morato, els nostres professors van poder observar de primera mà el procés d’elaboració tradicional dels icònics “botos rocieros.” Este acostament a l’artesania i tradició de la zona va deixar una impressió duradora i va ressaltar la importància de preservar les arrels culturals en el disseny de calçat.

VISITA LITERÀRIA DE JOAN BORJA A l’IES SIXTO MARCO 23 D’OCTUBRE

26 d'octubre de 2023
Publicado en , , ,
Enfrontar

SETMANA EUROPEA DE L’ESPORT 2023

15 d'octubre de 2023
Publicado en , ,

La Setmana Europea de l’Esport és una iniciativa de la Comissió Europea, que se celebra del 23 al 30 de setembre, amb la finalitat de combatre el sedentarisme creixent i promoure l’activitat física i l’esport. El departament d’Educació Física, en col·laboració amb els ambaixadors sènior i júnior,  van organitzar sessions d’Esport i Activitat Física  “a la carta” de voleibol, bàsquet, futbol sala, ioga i tenis de taula per a professors.