La fallera calavera

El passat dia 31 de gener l’alumnat de 2n de l’ESO va fer una visita a la Sala l’Horta (Castellar-Oliveral) per a gaudir de la versió teatral del famós joc de cartes valencià La Fallera Calavera.  

Amb un escenografia i un vestuari molt originals, l’obra recupera els personatges més carismàtics del joc de cartes La Fallera Calavera i els trasllada a viure noves aventures, en les què la sàtira i l’humor sobre la cultura i el folklore valencià es barregen amb versions peculiars de personatges històrics. 

En acabar la representació teatral l’alumnat va participar en un xicotet col·loqui amb els actors i actrius de l’obra, qui els explicaren tot el treball que hi ha darrere d’una obra teatral d’estes característiques.  

L’objectiu d’esta activitat, organitzada pel Departament de Valencià de l’IES Vicent Andrés Estellés, és el d’apropar el teatre en valencià al nostre alumnat, recolzant així la lectura que al llarg d’este trimestre farem de la novel·la sobre el joc de cartes. L’activitat, a més a més, va comptar amb el suport i finançament de la AFA (Associació de Famílies de l’Alumnat) de l’IES. Ací podeu veure fotos d’alumnes participants en l’activitat.