Proves Cangur de Matemàtiques 2023

El dijous 23 de març de 2023, 96 alumnes (51 alumnes de 3r d’ESO i 45 alumnes de 4t d’ESO) de l’IES Maestrat de Sant Mateu, es van desplaçar fins a la localitat de Castelló per presentar-se a les Proves Cangur de Matemàtiques 2023. La seu de les proves va ser la Universitat Jaume I de Castelló, per primer any per al nostre centre, i va acollir quasi 600 alumnes de 27 centres diferents públics i concertats de la província de Castelló: IES Matilde Salvador, IES Politècnic, IES Vicent Sos Baynat, IES La Plana, IES Bovalar, IES Joan Baptista Porcar, IES Vicent Castell i Domènech, IES El Caminàs, IES Penyagolosa, CITD Penyeta Roja, CP Mare Vedruna Sagrat Cor i CP Sant Cristòfol II, tots de Castelló; IES Vila-roja d’Almassora; IES Professor Broch i Llop de Vila-real; IES Llombai, IES Jaume I i CP Salesians Sant Joan Baptista de Borriana; IES Botànic Cavanilles, IES Benigasló i IES Honori Garcia de La Vall d’Uixó; IES Serra d’Espadà d’Onda; IES de Betxí; Secció de l’IES Bovalar de Borriol; IES de La Vall d’Alba; CRA Penyagolosa d’Atzeneta del Maestrat; IES Pere-Enric Barreda i Edo de Benassal; i IES Maestrat de Sant Mateu. Concretament, van participar-hi 582 alumnes, 96 alumnes dels quals eren de l’IES Maestrat convertint-se en el centre que més alumnat va presentar a aquestes proves.

Proves Cangur Nivells 3 i 4 Universitat Jaume I
Proves Cangur Nivells 3 i 4 Universitat Jaume I

L’endemà, el divendres 24 de març de 2023, 126 alumnes (65 alumnes de 1r d’ESO i 61 alumnes de 2n d’ESO) de l’IES Maestrat de Sant Mateu van realitzar la mateixa prova, però al mateix centre.

Proves Cangur Nivells 1 i 2 IES Maestrat
Proves Cangur Nivells 1 i 2 IES Maestrat

La prova, diferent per a cada nivell, va consistir en 30 preguntes de matemàtiques de diferent dificultat, però totes elles de pensar i raonar, que s’havien de resoldre amb 1 hora i 15 minuts com a màxim. D’ací a un mes, es publicaran els resultats de les proves i esperem que alguns/es dels/de les nostres alumnes queden classificats/des dins del 5% de les millors puntuacions del seu nivell en l’àmbit autonòmic, i a més a més, que resulten guardonats/des amb algun premi a nivell autonòmic.

Des del departament de matemàtiques pensem que ha sigut una experiència molt enriquidora per a l’alumnat, ja que s’han enfrontat a una prova de pensar i raonar elaborada per personal extern al centre amb un temps limitat, i a més a més, l’alumnat dels nivells superiors ha realitzat aquesta prova fora del centre i juntament amb alumnat d’altres centres educatius. Finalment, volem agrair la predisposició i l’interès que ha mostrat l’alumnat que ha participat en aquestes proves de caràcter matemàtic i encoratgem l’alumnat del centre a seguir participant en futurs concursos de resolució de problemes de lògica i estratègia matemàtica com són les Proves Cangur i l’Olimpíada Matemàtica.