MANIFEST DEL DIA DE LA PAU

Xiquets, xiquetes, mestres i tots els presents.  Avui, divendres 29 de gener de 2021, un any més ens reunim aquí per MANIFESTAR EL NOSTRE DESIG DE PAU A TOT EL MÓN.  Com cada any, a la nostra escola agafem el compromís de treballar per una cultura de pau.

Nosaltres tenim la sort de viure en un racó del món on gaudir de la pau però, hi ha molts països que estan en guerra.  El dia Escolar de la No Violència i la Pau es celebra el 30 de gener en commemoració de l’aniversari de la mort del pacifista Mahatma Gandhi.

Gandhi, un home bo, un home que, com tots nosaltres, també desitjava la Pau.  Gandhi va dir: “No hi ha camí per la pau.  La pau és el camí.  És tan important allò que volem aconseguir, la fi està en els mitjans, com l’arbre està en la llavor”.

COM SEMPRE, L’AMPA DEL CEIP MEDITERRÀNIA DE XÀBIA, PREOCUPADA PER L’ALUMNAT DEL CENTRE

L'AMPA del Col·legi Mediterrània de Xàbia dota les aules del centre amb 1 purificador d'aire cadascuna, per completar els 5 que enviarà la Conselleria, per arribar a totes les dependències del centre.

Amb això volen millorar la renovació d'aire en tots els espais i mitigar les baixes temperatures que s'estan registrant.

Seguim amb les recomanacions de les autoritats sanitàries referides a les mesures d'higiene, quantitat de persones permeses en reunions i respecte de la distància interpersonal, així com les recomanacions de la Guia per a la ventilació en els centres educatius de la Comunitat Valenciana, perquè les activitats lectives continuen amb la major normalitat possible.

És un treball conjunt de tota la comunitat educativa perquè el nostre alumnat treballe el millor possible.

IMG-20210114-WA0004
IMG-20210114-WA0006

Activitats de Nadal

Amb el final del primer trimestre arriben les festes de Nadal, les més familiars de totes.  Aquest any no podem celebrar moltes de les activitats que reservem per a aquest moment, però si d'altres, que enumerem a continuació:

  1. DECORACIÓ EXTERIOR DEL CENTRE per compartir amb tots vosaltres un món de colors i sentiments positius que LA COMUNITAT EDUCATIVA DEL CEIP MEDITERRÀNIA ha plasmat amb unes cintes roges.
20201214_111909

L'alumnat de sisè han preparat un BALL DE NADAL de la cançó "LAST CHRISTMAS", per a la resta de companys.

Els EMISSARIS REALS han vingut a recollir les cartes dels més xicotets.

El final de festa l'hem fet al ritme de la MARXA RADETZKY

BON NADAL I FELIÇ ANY NOU!!!!

AMB LA VISITA DE CÀRITAS DE LA PARRÒQUIA DE LA MAR ACABEM LA UDI SOBRE MIGRACIONS

Aquest mes de desembre hem rebut la visita de Càritas per veure quina és la situació real en el nostre poble.

Inma i Elly ens han explicat el treball que realitzen i com ha anat canviant el perfil de les famílies a les que ajuden. També ens han obert la porta perquè, en un futur puguem ajudar als nostres semblants des de Càritas, Creu Roja, etc.

També els donem les gràcies per la seva aportació en aquest gran tema sobre MIGRACIONS.

 

Els alumnes de sisè nivell de primària estudien la “Reproducció Sexual”

Amb l'ajuda de la doctora Freya Belló Lozano, el nostre alumnat ha dedicat un matí a aprofundir sobre aquest tema. El més important, si cap, és que han pogut aclarir tots els dubtes que els xiquets i les xiquetes tenien sobre aquest tema, d'acord amb la seva edat. Com cada any la metgessa ha preparat una classe molt dinàmica i profitosa. Des d'aquí li donem les gràcies i la convidem a visitar-nos el curs vinent. Gràcies, Freya!

AULA DE LA NATURA DEL PORTITXOL. PROJECTE NÓS PROPOMOS 6è 2020 – 21 (continuació)

L'alumnat de sisè nivell, després d'un estudi intens de les possibilitats a realitzar en l'antiga Aula de la Natura del Portitxol de Xàbia i, sota la direcció d'Inés Sivera Cardona, arquitecta i directora del projecte, ha decidit transformar el lloc en UN CENTRE EXCURSIONISTA, on s'oferiran diferents rutes a peu, que partiran d'allà mateix.

Aquestes rutes ajudaran els visitants a conèixer l'entorn d'aquest paratge natural. Dins de l'aula, també s'oferirà informació sobre espècies autòctones, tant vegetals com animals.

Dins de l'aula, una persona especialitzada, podrà informar els visitants de les diferents rutes i les seves dificultats. Per això elaborarem uns tríptics amb tota la informació:

  1. Ruta de la Granadella
  2. Ruta de la Barraca
  3. Ruta al Cap Prim
  4. Castell de la Granadella

Seran les tres primeres per anar ampliant-les posteriorment.

A la parcel·la exterior a l'aula, es desenvoluparà un espai de descans i aprovisionament, amb una font per poder beure i omplir les cantimplores per a les excursions així també, es conservarà la barbacoa ja existent per poder oferir un espai on preparar-se el menjar. Tot això, acompanyat de taules i cadires repartides per tot l'espai, sota l'ombra dels arbres d’eixe lloc.

A partir d'ara comença un moment del projecte per anar rematant i, oferir el resultat final a l'Ajuntament, al poble de Xàbia, a la Universitat de València i al Grup Nós Propomos.

S'estan preparant diferents plans, exterior i interior i, anem a fer una maqueta, a escala, amb tot el que pensem que no pot faltar. Estem convençuts que el resultat serà satisfactori.

 

AULA DE LA NATURA DEL PORTITXOL. PROJECTE NÓS PROPOMOS 6è

L’alumnat de 6è continua amb el projecte per tal de recuperar l’Aula de la Natura del Portitxol de Xàbia.

Inés Sivera Cardona, que és arquitecta i filla de Xàbia, coneix des de menuda aquesta aula i, serà la que dirigirà l’evolució del projecte.  Ens va visitar el 20 de novembre per fer un estudi de plànols i preparar la pluja de idees que va tenint l’alumnat.  Ara han d'elegir, entre tots i totes, el que volem fer.

Estem coneixent els metres quadrats que te l’edificació i la parcel·la i, fem una comparativa amb les dimensions de la classe i de l’habitació de cadascú, per entendre les possibilitats que tenim.

Es un tema molt apassionant per a tothom.