En aquest curs 2019 – 2020 hem treballat amb els plànols originals del Central Cinema, que ens va aportar l’Oficina Tècnica de l’Ajuntament de Xàbia. També vàrem visitar els Col·legis del casc antic del nostre poble per tal de contar amb les seves idees.
Desenvolupament del projecte:
- Funcions realitzades pels participants: assignació de responsabilitats i exercici de tasques.
- A principi de curs es va visionar els plànols i vàrem visitar el lloc on s’encontra l’edifici (no es pot accedir a l’interior ja que està en estat ruïnós).
- Es van visitar l’Arxiu Municipal i vàrem veure fotos de dins i, espectacles que es feien anys enrere.
- Visites al Centre de Ricardo Català, decorador d’interiors. Ens va mostrar un vídeo de l’interior del local tal i com està ara. Ens va portar plànols a escala: 1cm és 1m de la realitat, per a treballar més fàcilment. A Nadal els que demanar que buscaren formes i colors que els agradaren i que volgueren utilitzar en aquest local. A la darrere reunió es va modificar algun element ja que era millor localitzar-lo en un lloc més tranquil.
- Distribució temporal: calendari i cronograma d'activitats.
- Exposició de les activitats més rellevants del projecte. A les classes, corredors i l’entrada del centre (exposició col·lectiva).
- Canvis produïts i la seua justificació
Avaluació de:
Treball exposat a la Casa de Cultura de Xàbia i a Cascàis(apareix a l’annex adjunt): https://nospropomosceipvicentetena.blogspot.com/
- CASCÀIS, 6 i 7 de març de 2020: estàvem tot l’alumnat espanyol desplaçat a Portugal però, no estava l’alumnat portuguès (havia començat el confinament allí a Portugal).
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=139668767345994&id=436754513033132
- Exposició assaig a la biblioteca municipal de Cascàis divendres 6 de març.
- Exposició Cascàis (al final va ser a Estoril), amb representants de la Universitat de Lisboa, Ajuntament de Cascàis, mestres de Portugal, Universitat de Castella la Manxa, Ajuntament i col·legis de Ciudad Real i Miguelturra i, els mestres i alumnes de Xàbia, CEIP VICENTE TENA.
DIFUSSIÓ DEL PROJECTE PER PART DE L’EQUIP DIRECTIU.
http://socialsuv.org/30-aniversario/
http://socialsuv.org/newsantiguo/i-trobada-dexperiencies-dinnovacio/
Conclusions i aspectes assolits i millorables del projecte
- Hem pogut comprovar amb satisfacció l’èxit del treball realitzat amb el projecte “Nosaltres Proposem”. S’han complit i superat les nostres expectatives i s’ha creat una metodologia de treball que ens aporta tant als docents com a l’alumnat un entusiasme i una gran motivació per continuar buscant formes de treball que siguen significatives i amplien i reforcen la preparació dels nostres xiquets i xiquetes cap a una formació integral i encaminada a formar persones competents en totes i cadascuna de les vessants humanes.
- Hem pogut comprovar com els xiquets i les xiquetes han desenvolupat diverses competències, han augmentat les seues capacitats, han creat estratègies i han adquirit coneixements amb els companys d’altres centres quan han explicat les seves idees per a la remodelació i han demanat la participació de tots els iguals. Hem constatat el grau de cooperació i els vincles que s’han creat entre els diferents alumnes dels diferents centres del casc antic de Xàbia. Ha sigut una experiència notablement enriquidora.
- També ha estat perfecte d’exposició davant els responsables municipals i la Universitat de València, així com la final a Cascàis, davant altres alumnes i representants de diferents sectors socials.
- Els objectius programats s’han assolit íntegrament.
- A més, enguany l’alumnat ha continuat treballant i implicant-se en la millora del seu poble.
- Prepararem una exposició de maquetes, al Museu Soler Blasco de Xàbia, que està junt al Central Cinema, per a que tot el poble i la gent que ens visita al llarg de l’estiu puga veure les idees dels nostres xiquets i xiquetes i participar, si es té alguna idea innovadora (en una bústia que posarem a l’efecte).
- PETICIÓ. Continuar el proper curs i, tots els que vinguin per davant, amb la realització d’aquest projecte que tant il·lusiona i tants beneficis, a nivell competencial, rep el nostre alumnat.