ENS VISITA CARLES CANO

Carles Cano (València, 1957), a més d’autor de desenes de llibres –entre narracions, poemaris i obres de teatre–, és un gran contacontes. Com a narrador ha participat en diversos festivals internacionals i ha contat en països com Guinea Equatorial, França, Mèxic, Argentina, El Marroc i Regne Unit, així com en tota Espanya. A més, es dedica a la poesia visual des de l’any 2000 i ha impulsat diversos projectes dins d’aquest gènere.

Com a escriptor s’ha especialitzat en literatura per a infants i joves, amb títols tan reconeguts com Les aventures de Potaconill (finalista del Premi Enric Valor), ¡Te pillé, Caperucita! (Premio Lazarillo), Per un botó (Premi Samaruc), Set Blancaneus i un Nan (Premi de Narrativa Carmesina de la Safor), El desbaratat conte dels fesols màgics ( Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre), El secret de l’avi (Premio Lazarillo), La princesa Totpamí o La festa monstruosa.

A l’any 2004 visità la nostra escola amb una maleta plena de contes i històries que ens feren gaudir i riure a menuts i grans.

Si voleu conèixer més, visiteu la seua pàgina web carlescano.com o l’entrada Carles Cano a la Viquipèdia.

y de tots cap l’hi agradaba tant ni l’hi semblaban mellors que aquells qu’ escrigué lo famós Feliciá de Silva; perque la claretat de sa prosa y aquellas intrincadas rahons sevas, l’ hi semblavan de perlas, y sobre tot cuant arribava á llegir aquellas galanterías y floretas, y aquells requiebros y cartells de desafío, ahont en moltas parts trobava escrit: «la rahó de la sens rahó qu’ á ma rahó’s fá, de tal manera ma rahó enflaqueix que ab rahó me queixo de la vostra fermosura», y també cuant llegía: «los elevats cels que de vostra divinitat divinament ab los estels vos fortifican, y vos fan mereixedora del mereixement, que mereíx la vostra grandesa.»