Col·loqui amb antic alumnat

COL·LOQUI ENTRE ANTIC ALUMNAT DEL CENTRE
I L’ALUMNAT DEL 2n CURS DEL BATXILLERAT CIENTÍFIC

El dimecres 20 de març de 2024, aprofitant que tenien vacances, han tornat cinc antics/gues alumnes a l’IES Maestrat per explicar la seua experiència universitària a l’alumnat del 2n curs del Batxillerat Científic.

Maria Beltrán, estudiant del Grau en Economia a la Universitat de València; Miquel Climent i Anna Doménech, estudiants del Grau en Arquitectura Tècnica a la Universitat Politècnica de València; Sandra Puig, estudiant del Grau en Enginyeria Biomèdica a la Universitat de València i a la Universitat Politècnica de València; i Lucia Verge, estudiant del Grau en Psicologia a la Universitat Jaume I de Castelló, han explicat al nostre alumnat en què consisteix el grau que estan estudiant, amb quines assignatures està estructurat i quines en són les seues sortides professionals. A més a més, han aconsellat l’alumnat que d’ací a poc més de dos mesos s’haurà d’enfrontar a les proves d’avaluació del Batxillerat per a l’accés a la universitat (EBAU) sobre com ha de preparar-se aquestes proves i l’ha tranquil·litzat en dir-li que no són unes proves gaire complexes. També han remarcat els detalls que cal tenir en compte a l’hora de fer la preinscripció universitària i interpretar les notes de tall, així com per al funcionament de les llistes d’espera. Finalment, han destacat la importància de la formació acadèmica, tant lingüística com científica, que han rebut al nostre centre i han encoratjat el nostre alumnat perquè aprenga tant com puga.

Després de tota aquesta informació, l’alumnat del 2n curs del Batxillerat científic ha pogut preguntar tots els dubtes sobre l’accés i l’admissió a la universitat que li han anat sorgint durant el curs a antics/gues companys i companyes del centre que fa pocs anys han estat al lloc on ells i elles estan ara mateix, ja que actualment estan cursant el segon curs universitari.

            La Direcció del centre vol felicitar Maria, Miquel, Anna, Sandra i Lucia per l’excel·lent tasca orientadora que han fet amb el nostre alumnat i encoratja aquest i altre jovent universitari perquè torne al nostre centre quan vulga a fer aquest tipus d’activitats tan enriquidores acadèmicament parlant. Finalment, el tutor, que ha organitzat la trobada, vol agrair la predisposició i l’interés que han mostrat aquest/es antic/gues alumnes per poder-la fer realitat i pensa que ha sigut una activitat d’orientació acadèmica molt profitosa que s’hauria de repetir tots els anys, ja que el jovent universitari és qui més pot assessorar el nostre futur alumnat universitari.

Pablo Jovaní
Tutor de 2n curs del Batxillerat Científic