PROJECTE: NO ET MENGES ELS TEUS DRETS/PROYECTO: NO TE COMAS TUS DERECHOS

Objectius

Desenvolupar en tota la comunitat educativa —equip directiu, alumnat i professorat, famílies, personal de menjador i cuina— una consciència crítica sobre el consum d’aliments que recorren grans distàncies des del Sud Global, i impulsar hàbits més sostenibles al menjador escolar per frenar les desigualtats causades per l’impacte del nostre model agroalimentari actual.

Per això, tenim com a objectius més específics:

  • Sensibilitzar sobre d’on venen els aliments, com es produeixen i com estan relacionats amb els drets humans als països del Sud Global.
  • Sensibilitzar sobre el vincle amb el territori i la natura: ecodependència i interdependència.
  • Conéixer els aliments segons la seua estacionalitat.
  • Oferir dinàmiques al professorat per vincular la temàtica sobre alimentació sostenible i sistemes agroalimentaris justos i sostenibles amb el Currículum Pedagògic.
  • Donar a conéixer la importància d’impulsar sistemes alimentaris més sostenibles en els menús escolars per a la salut, el medi ambient i el desenvolupament social i cultural.
  • Potenciar el consum de verdures i fruites fresques, ecològiques, de proximitat i produïdes de manera justa.
  • Connectar l’èxit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i els Drets Humans dels països del Sud Global amb l’impuls de pràctiques alimentàries més sostenibles.
  • Reforçar el paper de les famílies, el professorat, el personal de cuina, menjador i la direcció del centre en el canvi cap a una cultura alimentària que garantisca un futur més sostenible per a les pròximes generacions.

ACTIVITATS CURS 205-2026

ALUMNAT (5é i 6é):

4 tallers sobre sobirania alimentària i drets humans al Sud Global.

FAMÍLIES:

1 taller sobre alimentació sostenible, salut i drets de les comunitats del Sud.

PERSONAL DE CUINES ESCOLARS:

1 sessió de cuina sostenible, tècniques culinàries i receptes amb verdures fresques, ecològiques, de temporada i de proximitat.

PROFESSORAT:

1 sessió de formació per al professorat en sobirania alimentària, perspectiva de gènere i drets humans.

PERSONAL DE MENJADORS ESCOLARS:

1 formació per a les monitores de menjador sobre hàbits d’alimentació sostenible i dotació de recursos didàctis en alimentació sostenible i ODS

PROYECTO NO TE COMAS TUS DERECHOS

Objetivos:
Desarrollar en toda la comunidad educativa: equipo directivo, alumnado y profesorado, familias, personal de comedor y cocina una conciencia crítica sobre el consumo de alimentos que recorren grandes distancias desde el sur global, e impulsar hábitos más sostenibles en el comedor escolar para frenar las desigualdades causadas por el impacto de nuestro modelo agroalimentario actual.

Para ello, tenemos como objetivos más específicos:

  • Sensibilizar sobre dónde vienen los alimentos, cómo se producen y cómo están relacionados con los derechos humanos en los países del sur global.
  • Sensibilizar sobre el vínculo al territorio y naturaleza: ecodependencia e interdependencia.
  • Conocer los alimentos según su estacionalidad.
  • Dar dinámicas al profesorado para vincular la temática sobre alimentación sostenible, sistemas agroalimentarios justos y sostenibles con el Currículum Pedagógico.
  • Dar a conocer la importancia de impulsar sistemas alimentarios más sostenibles en los menús escolares para la salud, el medio ambiente, el desarrollo social y cultural.
  • Potenciar el consumo de verduras y frutas frescas, ecológicas, proximidad y producidas de forma justa.
  • Conectar el éxito de los Objetivos de Desarrollo Sostenible (ODS) y los DD. HH. de los países del sur global con el impulso de prácticas alimentarias más sostenibles.
  • Reforzar el papel de las familias, el profesorado, personal de cocina, comedor y dirección del centro en el cambio hacia una cultura alimentaria que garantice un futuro más sostenible para las futuras generaciones.

ACTIVIDADES CURSO 2025-2026

ALUMNADO (5º y 6º):
4 talleres sobre soberanía alimentaria y derechos humanos en el sur global
FAMILIAS:
1 taller de alimentación sostenible, salud y derechos de las comunidades en el Sur.
PERSONAL DE COCINAS ESCOLARES:
1 sesión de cocina sostenible, técnicas de cocina y de recetas de verduras frescas, ecológicas, de temporada y proximidad.
PROFESORADO:
1 sesión de formación a profesorado en soberanía alimentaria y enfoque de género y DD. HH.
PERSONAL DE COMEDORES ESCOLARES:
1 formación a monitoras de comedor sobre hábitos de alimentación sostenible y dotación de recursos didácticos en alimentación sostenible y ODS

Avís de privacitat

Este lloc web utilitza només cookies tècniques necessàries per al seu funcionament. No s’emmagatzemen dades amb finalitats publicitàries ni es comparteixen amb tercers. S’utilitza analítica interna sense cookies, i només es recull la IP amb finalitats de seguretat.

Veure política de cookies