MENJADOR

MENJADOR

El menjador escolar, a més de ser un servei que ofereix el centre per a les famílies que degut al seu treball ho necessiten, també constitueix una eina més en l’educació dels nostres fills i filles.  Així, al nostre projecte educatiu del menjador s’inclouen aspectes relacionats amb el hàbits alimentaris, amb la higiene personal, amb l ‘ús del temps lliure i amb la convivència.

 ÚLTIMES NOTÍCIES DEL MENJADOR

LA TOMACA PROTAGONISTA DEL MES DE MAIG

Per mc_barranquero | 12 de juny de 2024

El producte protagonista al menjador al mes de maig ha sigut la tomaca. Ací us mostrem un resum de les activitats que s’han realitzat: TIPUS DE TOMACA: INVESTIGUEM SOBRE LA TOMACA: Busquem remeis casolans i les seues propietats. TAST DE TOMACA RATLLADA ESCRIVIM RECEPTES QUE INCLOUEN LA TOMACA COM A INGREDIENT: FEM MANUALITATS:

GIMCANA AL MENJADOR ESCOLAR

Per mc_barranquero | 28 de maig de 2024

Al llarg de 3 dies i amb l’objectiu de repasar tot el que s’ha estat treballant sobre els productes de temporada i de proximitat, l’equip de menjador va preparar una gimcana en la que l’alumnat comensal ha gaudit moltíssim demostrant que són experts i expertes en fruites i verdures. Ací podeu veure un vídeo resum … Llegir més

EL CEIP MEDITERRANI GUANYA EL PREMI AL MILLOR CÒMIC AL CONCURS DE CERAI

Per mc_barranquero | 22 de maig de 2024

El passat dia 19 de maig al CEIP Vil·la Romana de Catarroja es va celebrar la jornada «Menja’t l’Horta», organitzada pel Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional (CERAI) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Catarroja. Al llarg de la jornada hi ha hagut una mostra de productes agroecològics de l’horta dels productors i productores que … Llegir més

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: “QUAN CUINE, PENSE EN TU!”

Per mc_barranquero | 21 de maig de 2024

CERAI, dins del programa Horta Cuina i del projecte La Sostenibilitat al Plat ha organitzat una exposició fotogràfica dedicada a les cuineres i cuiners dels centres escolars participants en aquestos projectes l’objectiu dels quals és aconseguir un menjador escolar sostenible, és a dir amb menús basats en un major percentatge d’aliments frescos, ecològics, de temporada … Llegir més

SETMANA LITERÀRIA AL MENJADOR ESCOLAR

Per mc_barranquero | 4 de maig de 2024

El menjador escolar també participa de la festa del llibre i de la literatura amb activitats per gaudir de la lectura.

LA XUFA PROTAGONISTA DEL MES D’ABRIL

Per mc_barranquero | 4 de maig de 2024

El producte protragonista al menjador al mes d’abril ha sigut la xufa. Ací us mostrem un resum de les activitats que s’han realitzat: Coneguem el cicle de la xufa Investigació propietats de la xufa i remeis casolans amb aquest producte: Receptes de cuina Tot l’alumnat comensal ha participat en el taller de preparació d’orxata a … Llegir més

LA MADUIXA PROTAGONISTA DEL MES DE MARÇ

Per mc_barranquero | 10 d'abril de 2024

Ací us deixem una mostra de totes les activitats que s’han realitzat al menjador escolar per conèixer el producte de temporada protagonista del mes de març: La maduixa . Com cultivar maduixes . Treball d’investigació sobre la maduixa i alguns remeis casolans que utilitzen aquest ingredient. . Manualitats

LA CARLOTA, PROTAGONISTA DEL MES DE FEBRER AL MENJADOR

Per mc_barranquero | 2 de març de 2024

Ací us deixem una mostra de totes les activitats que s’han realitzat al menjador escolar per conéixer el producte de temporada protagonista del mes de febrer: La carlota Al menú del mes de febrer, s’inclouen receptes que porten carlota cuinada de diferents formes: com els bastonets d’humus amb bastonets de carlota, truita de carlota o … Llegir més

SETMANA DE LA DONA EN LA CIÈNCIA

Per mc_barranquero | 19 de febrer de 2024

L’Assemblea General de Nacions Unides va proclamar l’any 2015 la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta a la Ciència l’11 de febrer amb l’objectiu de cridar l’atenció per aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa a la ciència de les dones i les xiquetes, assolir la igualtat de gènere i … Llegir més

INVESTIGUEM SOBRE LA TARONJA

Per mc_barranquero | 6 de febrer de 2024

Durant el mes de gener la taronja ha sigut la protagonista al menjador escolar: El menú de gener inclou distints plats amb taronja cuina, com per exemple, la amanida. Estudiem els beneficis de la taronja, la seua història i algunes curiositats. Aprenen receptes fetes amb taronja.