MENJADOR
El menjador escolar, a més de ser un servei que ofereix el centre per a les famílies que degut al seu treball ho necessiten, també constitueix una eina més en l’educació dels nostres fills i filles. Així, al nostre projecte educatiu del menjador s’inclouen aspectes relacionats amb el hàbits alimentaris, amb la higiene personal, amb l ‘ús del temps lliure i amb la convivència.
ÚLTIMES NOTÍCIES DEL MENJADOR
LA TOMACA PROTAGONISTA DEL MES DE MAIG
El producte protagonista al menjador al mes de maig ha sigut la tomaca. Ací us mostrem un resum de les activitats que s’han realitzat: TIPUS DE TOMACA: INVESTIGUEM SOBRE LA TOMACA: Busquem remeis casolans i les seues propietats. TAST DE TOMACA RATLLADA ESCRIVIM RECEPTES QUE INCLOUEN LA TOMACA COM A INGREDIENT: FEM MANUALITATS:
GIMCANA AL MENJADOR ESCOLAR
Al llarg de 3 dies i amb l’objectiu de repasar tot el que s’ha estat treballant sobre els productes de temporada i de proximitat, l’equip de menjador va preparar una gimcana en la que l’alumnat comensal ha gaudit moltíssim demostrant que són experts i expertes en fruites i verdures. Ací podeu veure un vídeo resum … Llegir més
EL CEIP MEDITERRANI GUANYA EL PREMI AL MILLOR CÒMIC AL CONCURS DE CERAI
El passat dia 19 de maig al CEIP Vil·la Romana de Catarroja es va celebrar la jornada «Menja’t l’Horta», organitzada pel Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional (CERAI) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Catarroja. Al llarg de la jornada hi ha hagut una mostra de productes agroecològics de l’horta dels productors i productores que … Llegir més
EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: “QUAN CUINE, PENSE EN TU!”
CERAI, dins del programa Horta Cuina i del projecte La Sostenibilitat al Plat ha organitzat una exposició fotogràfica dedicada a les cuineres i cuiners dels centres escolars participants en aquestos projectes l’objectiu dels quals és aconseguir un menjador escolar sostenible, és a dir amb menús basats en un major percentatge d’aliments frescos, ecològics, de temporada … Llegir més
SETMANA LITERÀRIA AL MENJADOR ESCOLAR
El menjador escolar també participa de la festa del llibre i de la literatura amb activitats per gaudir de la lectura.
LA XUFA PROTAGONISTA DEL MES D’ABRIL
El producte protragonista al menjador al mes d’abril ha sigut la xufa. Ací us mostrem un resum de les activitats que s’han realitzat: Coneguem el cicle de la xufa Investigació propietats de la xufa i remeis casolans amb aquest producte: Receptes de cuina Tot l’alumnat comensal ha participat en el taller de preparació d’orxata a … Llegir més
LA MADUIXA PROTAGONISTA DEL MES DE MARÇ
Ací us deixem una mostra de totes les activitats que s’han realitzat al menjador escolar per conèixer el producte de temporada protagonista del mes de març: La maduixa . Com cultivar maduixes . Treball d’investigació sobre la maduixa i alguns remeis casolans que utilitzen aquest ingredient. . Manualitats
LA CARLOTA, PROTAGONISTA DEL MES DE FEBRER AL MENJADOR
Ací us deixem una mostra de totes les activitats que s’han realitzat al menjador escolar per conéixer el producte de temporada protagonista del mes de febrer: La carlota Al menú del mes de febrer, s’inclouen receptes que porten carlota cuinada de diferents formes: com els bastonets d’humus amb bastonets de carlota, truita de carlota o … Llegir més
SETMANA DE LA DONA EN LA CIÈNCIA
L’Assemblea General de Nacions Unides va proclamar l’any 2015 la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta a la Ciència l’11 de febrer amb l’objectiu de cridar l’atenció per aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa a la ciència de les dones i les xiquetes, assolir la igualtat de gènere i … Llegir més
INVESTIGUEM SOBRE LA TARONJA
Durant el mes de gener la taronja ha sigut la protagonista al menjador escolar: El menú de gener inclou distints plats amb taronja cuina, com per exemple, la amanida. Estudiem els beneficis de la taronja, la seua història i algunes curiositats. Aprenen receptes fetes amb taronja.