CRITERIS D'AVALUACIÓ
El passat 23/03/2023 va tindre lloc en l’IES Sixto Marco l’I Taller de Cerca d’Ocupació dirigida a alumnat de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior de les tres famílies professionals del centre educatiu.
Alumnes del Grau de Psicologia de la UMH, sota la tutela i supervisió de professores del Departament de Psicologia de la Salut, duran a terme una sèrie de tallers dinàmics dirigits a la cerca d’ocupació. Aspectes tan rellevants com la presentació de la candidatura, l’entrevista de treball, i la marca personal seran temes a treballar amb l’alumnat dels cicles formatius, a fi de millorar les seues competències comunicatives i socials.
Els tallers s’emmarquen en el bloc d’orientació professional del mòdul de formació i orientació laboral, en el qual es donen a conéixer a les alumnes i alumnes els itineraris formatius i profesionalizadores així com el pla d’acció per a la cerca d’ocupació.
La impartició del taller per part d’alumnes de la Universitat Miguel Hernández aporta un valor afegit als tallers, perquè hem de tindre en compte que els processos de selecció d’ocupació són duts a terme pels experts de psicologia en la majoria de les ocasions. A més, les universitàries posaran en pràctica un estudi de competències socioemocionals amb el qual avaluaran l’impacte que els tallers ocupacionals produeixen en els coneixements i actituds de l’alumnat de grau mitjà i superior.
Neus Flores és una jove dissenyadora i activista mediambiental il·licitana que ha impartit recentment en l’IES Sixto Marco el Taller de Moda Sostenible dirigit als alumnes de Patronatge i Moda. Després de presentar-nos la seua última col·lecció “Círculo”, Flores ha dirigit el procés de disseny i fabricació de complements de moda vaquera utilitzant materials reciclats.
La indústria de la moda és en l’actualitat la 2a més contaminant del món, i, aspectes com la sostenibilitat i la gestió dels residus derivats de la indústria tèxtil han sigut dues dels aspectes més rellevants que la dissenyadora de moda sostenible i professora en cursos i tallers d’upcycling ha volgut destacar.
El seu taller ha aconseguit acostar-nos a la necessitat d’afrontar l’impacte en el medi ambient que la moda ràpida (el subministrament constant de nous estils a preus molt baixos) ha provocat en les últimes dècades i entendre que existeixen soluciones creatives i originals per a donar resposta a aquesta problemàtica.
L’IES Sixto Marco ha rebut durant aquest curs escolar la visita de dues dones emprenedores de la nostra ciutat. Esther Sigüenza en plena pandèmia del Covid-19 va ser acomiadada del seu treball de tota la vida i, això va ser, precisament, el que la va animar a perseguir el seu somni i obrir, al setembre del 2020, la seua botiga de roba en ple cor de la ciutat d’Elx. Aquest xicotet negoci de moda ha aconseguit en poc més d’un any ser un referent en el comerç local il·licità i Esther ha animat als alumnes de Grau Superior a perseguir amb il·lusió els seus somnis i a creure fermament que és possible aconseguir allò que se somia.