Visita a l’exposició d’art d’avantguarda

Visita amb l’alumnat de 4t d’ESO de la Sala d’Exposicions Municipal, situada en l’emblemàtic Casino Lliberal, amb l’exposició de les obres finalistes de la XXIX edició del Premi de Pintura Ciutat d’Algemesí que planteja un itinerari per les noves formes de la pintura contemporània.

Es tracta d’una exposició que revisa les diverses tendències, tècniques i conceptes  entorn de la disciplina pictòrica en el context de les arts visuals en l’actualitat i que ens ha mostrat i explicat amablement Àlex Villar, professor d’història de l’art, comissari  d’exposicions i gestor de la Sala d’Exposicions Municipal. Ens ha fet una introducció a la funció dels museus en la societat, l’evolució de l’art d’avantguarda i la recuperació del paper de les dones en la Història de l’Art.

Hem admirat autors destacats en altres certàmens nacionals i que amb aquestes obres venen a representar la tendència de la pintura fragmentada i la superposició de realitats des de l’abstracció de camps de color al fotomuntatge pintat d’impactant realisme.

Eixa exploració fotogràfica, és portada al terreny de la distorsió amb els principis de la pintura –forma, color i llum- en l’obra guanyadora, PG 7, de l’artista Diego Vallejo García. Aquest pintor d’Àvila representa una rave on l’efecte de la llum subjugada a un verd fosc, entre la paleta barroca velazquenya i el revelat fotogràfic, i que ha impactat també el nostre alumnat.