Eixida a València 2018

VISITA A LES CORTS / IMPREMTA / TORRES DE SERRANS – VALÈNCIA

 

L’alumnat de Formació Professional Bàsica, junt amb el de Cicle Formatiu de grau mitjà de Gestió Administrativa i el de grau superior d’Administració i Finances, hem fet una sortida a València amb diferents itineraris…

 

La primera parada va ser al carrer Les Barques, on vam “desembarcar” l’alumnat de cicles per tal de visitar…la sucursal del Banc d’Espanya.

 

B1

 

Allí ens van rebre molt amablement, la Directora, qui ens va oferir una xarrada molt interessant en què ens va explicar l’organigrama i les principals funcions del Banc d’Espanya.

 

B2

 

 La sucursal del Banc d’Espanya a València, opera amb entitats de crèdit i ofereix serveis al públic com ara el bescanvi de pessetes per euros (fins al 31/12/2020), recollida de bitllets i monedes falsos, bescanvi de bitllets deteriorats, subscripció de deute públic, sol·licitud d’informació de Riscos (CIR), així com la presentació, davant del Departament de Conducta de Mercat i Reclamacions, de queixes i consultes relatives als serveis bancaris que presten les entitats de crèdit.

 

B3

 

Ens va parlar també de L’Eurosistema, l’autoritat monetària de la zona de l’euro que està integrat pel Banc Central Europeu (BCE) i els bancs centrals nacionals dels Estats membres on la moneda és l’euro. El seu objectiu primordial és mantenir l’estabilitat de preus.

 

 Aquesta va ser la primera parada de la nostra visita a València, però no l’única. Des de la sucursal del Banc d’Espanya, vam anar passejant fins…

 

C1

 

 

 Exacte! Les Corts. Les Corts Valencianes és la institució de la Generalitat Valenciana que representa el poble valencià, a través dels seus parlamentaris, elegits per mitjà de sufragi universal directe, lliure i secret .


Com podeu comprovar, aquell dia els nostres representants no hi eren, però Conxa Martinez ens va donar una informació detallada de tot el que passa allí, en una xarrada molt amena i participativa.

 

C2

 

 C6

 

 

C3

 

 

C4

 

 

C5

 

 

 Dins de Les Corts, en el conegut com a jardí dels Borja, vam poder admirar l’espectacular ficus macrofòlia. El seu l’origen data de 1850…  I mentrestant, els nostres companys de Bàsica, es trobaven a Paterna, visitant la impremta Mapubli.

 

 I1

 

Anem a veure quines coses ens conten de la seua visita… Eh! Ayoub! Diego!… Què ens podeu comentar de la vostra sortida?

Doncs que va ser una visita molt interessant! Només entrar, ens van donar uns jupetins reflectants com a mesura de seguretat, ja que per dins de la impremta, circulen carretons elevadors.

 

I7

 

 Per cert, la maquinària que veieu en aquesta foto, no pertany a la impremta. És de la fàbrica tèxtil que anteriorment hi havia en aquest lloc. Un cop llestos amb els jupetins, vam començar la nostra visita, vam passar pels diferents departaments, i ens va cridar l’atenció les novíssimes tecnologies del Departament de Disseny.

 

I2

 

Una vegada dissenyat el producte, passem a la zona d’impressores…

 

I3

 

 

I8

 

 I a continuació…la zona de tall: aquest és el final del recorregut del producte, abans del seu lliurament al client.

 

I4

 

I6

 

I5

 

 Moltes gràcies xics! Ha sigut una explicació molt aclaridora!

 

 

 

 I En acabar la visita a la impremta… Ciutat de les Arts i les Ciències…

IMPRESSIONANT!!

 

A2

 

 Matí passat! Una mica d’esbarjo en un dia assolellat i fantàstic a València, i una altra vegada llestos per continuar la nostra ruta. Propera parada… Torres de Serrans.

Allí, tot l’alumnat de l’IES Maestrat, de manera conjunta vam continuar la marxa.

 

T1

 

Les Torres de Serrans o Porta de Serrans són una de les dues portes fortificades de la muralla medieval de València que encara romanen en peu. El conjunt està format per dues torres poligonals unides per un cos central on s’obre la porta pròpiament dita, amb forma d’arc de mig punt.

 

T5

 

El nom de la porta sembla provenir de la seua situació, al nord-oest del nucli antic, com a entrada natural a la ciutat que comunicava amb els camins que anaven a la comarca dels Serrans (el camí ral de Saragossa, que confluïa en aquest punt també amb el camí ral de Barcelona). Una altra teoria suposa que va poder prendre el nom de la principal família que habitava el carrer homònim.

Siga com siga, allà vam poder gaudir d’unes vistes magnífiques de la ciutat de València ….

Millor ho veieu

 

 T6

 

 

T2 

 

T4

 

T3

 

 

T7

 

 Què tal les vistes, Xics?

 I fins ací la nostra crònica… ens quedem gaudint del paisatge i aprofitem per fer algunes fotos…

Fins aviat!