Treballs tecnologia 3rPMAR

Aquests són els projectes que ha fet l´alumnat de 3·r ESO de PMAR en aquest últim trimestre. La idea fonamental ha sigut que utilitzaren algun contingut donat al llarg del curs mitjançant el qual estàvem aprenent en aquest trimestre què era l´electricitat. Ha sigut un treball grupal i cada grup ha dissenyat un projecte diferent però interessant. Alguns alumnes s´han arriscat més que altres i han volgut fer el seu projecte emprant fonts d´energies renovables per fer una central eòlica i una altra d’hidràulica. Així, la força de la natura (vent o aigua) mou unes aspes que transmeten el moviment fins un xicotet generador que transformarà eixe moviment en electricitat i encendrà una bombeta. Altres en canvi, volien fer un cotxe amb inversió de gir. Al xocar amb un obstacle canviaria de sentit i tornaria cap enrere i, per últim, un altre grup ha fet un pou en què un interruptor acciona un motor que fa pujar o baixar el poal al fons d´un pou per agafar aigua i, a la vegada que està en funcionament, tenim una bombeta connectada en sèrie que fa les funcions de senyal lluminós que indica que el circuit està en marxa. A l’hora de fer la construcció real, ens hem trobat (…)alguns problemes com, per exemple, que les rodetes no ajustaven molt bé les politges i la transmissió de moviment ha sigut complicada i s´han fet canvis i modificacions durant aquest procés de construcció. També ha passat que fallaven alguns components del grup que tenien l´esborrany per continuar amb el treball a classe. Però al final tots
s´han esforçat a fer el millor projecte.

El que sí que voldria recalcar com a punt molt important amb la classe 3r ESO PMAR d´enguany és que ha sigut una classe en la qual la companyonia, ajudar el company, sempre ha estat present. Continueu per eixe camí, és fonamental!

Gràcies a tots hem aprés i hem fruït moltíssim.

Treball tecno 1

Treball tecno 2

Treball tecno 3

Treball tecno 4

Treball tecno 5

Treball tecno 6

Treball tecno 7