La DGFPiERE, en acte celebrat el 13 de juliol en la Sala d’actes de la Conselleria d’Educació, ha fet lliurament d’un guardó com a reconeixement al treball i innovació realitzat pel professorat del Centre, amb esment especial al Projecte CalCeMaT per a la creació de calçat adaptat a les persones amb diversitat funcional. En l’IES Sixto Marco, continuem treballant per la qualitat, l’emprenedoria, la innovació i la investigació.
A la convocatòria del XIV concurs d’ Historia per a Jovens Eustory amb el tema “Treball i Cris”, pel nostre centre ha participat l’alumne Iván Peñafiel García , de 2º de Batxhillerat del curs 2020-21 i com tutor del trevall d’ investigació el professor d’Historia, Álvaro Valls Tur.
En la decisió del jurat del concurs el nostre alumne Iván Peñafiel ha obtingut el tercer premi d’aquesta convocatòria amb el treball de recerca titulat “Elx, el miracle de la crisi” presentat en un vídeo documental. https://youtu.be/Al8Zf-e0jwI
Aquest concurs a nivell europeu anima als estudiants de Secundària i Batxillerat a investigar perquè reflexionen sobre el seu entorn.
Aquesta convocatòria tenia com a tema “Treball i Crisi” i estava destinada a alumnes de 4t de l’ESO, 1r i 2 Batxillerat i FP.
Els guanyadors tindran l’oportunitat de participar en la *History Camps, unes trobades organitzades per *Eustory Europa que cada any se celebren entre un i tres campus, d’una setmana de duració, en el qual s’aborda a través d’activitats participatives un tema d’actualitat històrica.
El pròxim 15 d’octubre serà el lliurament de premis i beques. La nostra enhorabona al nostre alumne Iván *Peñafiel i al seu professor tutor Álvaro Valls.
IES Sixto Marco obté la MENCIÓ HONORÍFICA en l'I Certamen internacional de curtmetratges:
“Respostes al Canvi Climàtic en la Diversitat Cultural i Biològica”
Organitzat per Climántica, avalat per la UNESCO i emmarcat en ERASMUS+ en el qual van participar 1.500 estudiants de Llatinoamèrica, Europa i Àfrica
L'IES Sixto Marco va participar i va obtindre la menció honorífica (3r premi) amb el curt titulat "El canvi climàtic a Elx", realitzat per Laura Martínez Fernández i Rocío Rojo Pérez, amb l'orientació i supervisió de la professora Lina Gràcia del Departament de Biologia.
També es va realitzar una col·laboració amb la comunitat Maia de Guatemala quedant finalista amb el curt titulat “
- El canvi climàtic en Ixcan (Guatemala)” realitzat per Vilma Colaj, estudiant de la Universitat Panamericana.
Les paraules literals del jurat en relació als nostres treballs va ser…
“Ben documentat i tècnicament molt ben construït, representa una mostra del potencial que tenen les nostres estudiants per a mostrar-nos la necessària harmonització de l'activitat humana amb els paisatges que poden i deuen atorgar-li més i millors oportunitats per a la vida en tota la seua diversitat".
Sara Marín, va tornar a arrasar en el Campionat d’Espanya de Gimnàstica Rítmica, a Albacete. Dues medalles d’or: individual i conjunt. La nostra Deca-campiona, manté el lideratge un any més. I nosaltres tornem a homenatjar-la en aquest vídeo.