Alumnat de 4ESO del nostre centre participa en la Lliga de Debat

L’alumnat de 4t de l’ESO ha participat, un any més, en la Lliga de Debat organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats. La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’objectiu de la Lliga és fomentar les competències transversals dels estudiants mitjançant l’ús de la paraula i crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular. L’actual edició ha comptat amb la participació de més de 5.000 estudiants de 164 centres docents d’Andorra, Catalunya i el País Valencià.

El nostre alumnat participant ha treballat durant l’optativa de Filosofia amb la resta de companys i companyes. L’experiència ha estat molt enriquidora. El tema: “Les tecnologies condueixen a la felicitat?” no podia haver sigut més actual i suggeridor. La reflexió, la recerca, la capacitat d’escoltar i de formular bones raons i l’oratòria, han sigut les constants que els joves de 4t de l’ESO han estat exercitant. L’experiència el dia del debat va ser emocionant. Ho passaren molt bé.

 

15. UV. IES Sant Vicent Ferrer