AULA DE LA NATURA DEL PORTITXOL. PROJECTE NÓS PROPOMOS 6è 2020 – 21 (continuació)

L'alumnat de sisè nivell, després d'un estudi intens de les possibilitats a realitzar en l'antiga Aula de la Natura del Portitxol de Xàbia i, sota la direcció d'Inés Sivera Cardona, arquitecta i directora del projecte, ha decidit transformar el lloc en UN CENTRE EXCURSIONISTA, on s'oferiran diferents rutes a peu, que partiran d'allà mateix.

Aquestes rutes ajudaran els visitants a conèixer l'entorn d'aquest paratge natural. Dins de l'aula, també s'oferirà informació sobre espècies autòctones, tant vegetals com animals.

Dins de l'aula, una persona especialitzada, podrà informar els visitants de les diferents rutes i les seves dificultats. Per això elaborarem uns tríptics amb tota la informació:

  1. Ruta de la Granadella
  2. Ruta de la Barraca
  3. Ruta al Cap Prim
  4. Castell de la Granadella

Seran les quatre primeres per anar ampliant-les posteriorment.

A la parcel·la exterior a l'aula, es desenvoluparà un espai de descans i aprovisionament, amb una font per poder beure i omplir les cantimplores per a les excursions així també, es conservarà la barbacoa ja existent per poder oferir un espai on preparar-se el menjar. Tot això, acompanyat de taules i cadires repartides per tot l'espai, sota l'ombra dels arbres d’eixe lloc.

A partir d'ara comença un moment del projecte per anar rematant i, oferir el resultat final a l'Ajuntament, al poble de Xàbia, a la Universitat de València i al Grup Nós Propomos.

S'estan preparant diferents plans, exterior i interior i, anem a fer una maqueta, a escala, amb tot el que pensem que no pot faltar. Estem convençuts que el resultat serà satisfactori.