TREBALLEM LES MIGRACIONS AL SEGLE XXI

El CEIP MEDITERRÀNIA continua el treball iniciat aquests darrers anys, a través d'Unitats Didàctiques Integrades: investigant, debatent, aprofundint i estudiant temes d'actualitat perquè arriben a ser individus empàtics i tolerants en la societat de segle XXI. A més, tindrà una important repercussió social ja que escriurem cartes a diferents poders polítics, tant a Espanya com a Europa, perquè aquesta situació comence a canviar.

Volem un alumnat sensible a la situació actual de xiquets i xiquetes com ells i elles que, per diferents motius han d'abandonar les seves llars i desplaçar-se per països desconeguts.

Avui, CREU ROJA, ha plantejat a les classes de cinquè nivell termes com: Acció humanitària, desplaçat, intern, refugiat, camps de refugiats, sol·licitud d'asil, apàtrida, migrant...

Hem vist el treball que realitzen en diferents llocs i, més concretament a Tanzània. També hem pogut observar el material que s'utilitza en els diferents campaments on ara estan ajudant.

Després d'una xerrada i el visionat d'un vídeo, hem vist el material que s'utilitza in situ.

També visitarem el SALVAMAR, al port de Xàbia, per conèixer la pressió de les nostres costes en tant al nombre de pasteres que arriben a elles, ens visitarà CÀRITAS de la Parròquia de la Mar, per conèixer com s'han multiplicat les necessitats de gran nombre d'habitants del poble i també hem enviat una petició a la Guàrdia Civil perquè ens explique tot el treball que realitza en aquest àmbit.