MISSATGE EN UNA BOTELLA

Dilluns passat vàrem rebre a la nostra escola el COFRE per a que quede constància de totes les bones intencions i desitjos  que tenim, així com el nostre compromís per una natura que ens envolta, més sostenible i saludable.

A INFANTIL han detectat una amenaça: MALBARATEN L’AIGUA de l’aixeta.  Es COMPROMETEN a TANCAR L’AIXETA I NO JUGAR AMB L’AIGUA.

PRIMER CICLE ha preparat uns recipients per a mesurar la quantitat de deixalles que deixen després d’esmorzar, perquè ha detectat una amenaça: ÚS ABUSIU DE RESIDUS PLÀSTICS I PAPER ALUMINI.  Es COMPROMETEN a UTILITZAR ENVOLTORIS que no siguen d’ALUMINI, NO PORTAR CANYETES pels sucs ni BOTELLES DE PLÀSTIC.

A TERCER I QUART DE PRIMÀRIA l’amenaça detectada és la CONTAMINACIÓ EXCESSIVA DE LA TERRA I EL FONS MARÍ, per ús incontrolat de residus plàstics, paper alumini, etc.

El seu COMPROMÍS és:        UTILITZAR “TUPERS” per a portar l’esmorzar a l’escola, el berenar al parc, etc.  També CANTIMPLORES per a l’aigua.

A més EXPLICAR-HO A LES FAMÍLIES PER A CONCIENCIAR-LES.

A més, durant la setmana cultural “MESTRES PER UNS DIES” l’alumnat del centre vàrem treballar la importància de fer un bon ús de l’aigua.

A 5è s’ha treballat en un projecte sobre TURISME SOSTENIBLE A XÀBIA.  Uns dels temes a tractar ha estat la CONSERVACIÓ DE LES PLATGES, LA RESERVA MARINA I LES DEIXALLES A LA MAR.  S’ha arribat a la següent conclusió:

AMENAÇA: contaminació de les nostres platges i com a conseqüència, desaparició de les nostres espècies en flora i fauna.

COMPROMÍS: conscienciar a les famílies, amics, coneguts, etc, d’utilitzar papereres i no fer de la mar “UN ABOCADOR DE FEM”.

L’alumnat de 6è ha treballat per a Mestres per uns dies, L’AIGUA A XÀBIA i EL PROBLEMA DELS PLÀSTICS, adaptant els temes als més menuts.  S’ha fet rimes amb el nom dels peixos de la nostra mar.  També hem fet de científics, comparant la SALINITAT DE LA MAR MEDITERRÀNIA i de la SALMORRA que aboquem al dessalinitzar l’aigua.  Sabeu que la mar té 37 grams de sal per cada litre d’aigua i la SALMORRA en té 47 grams.

Hem estudiat les fitxes tècniques de la POSIDÒNIA OCEÀNICA, que és una planta verda i el pulmó de la nostra mar i del LLOBARRO, LA LLISSA, LA DAURADA, etc.

En la nostra lluita contra l’ús de plàstic, hem demanat al menjador escolar que done aigua de l’aixeta.  Des de gener hem estalviat 2050 ampolles de plàstic.

El nostre REPTE ara continua en UTILITZAR AIGUA DE L’AIXETA TAMBÉ A LES NOSTRES CASES.

Hui estem aquí (IES Antoni Llidó), per a passar-vos el testimoni i animar-vos a continuar amb el QUADERN DE BITÀCOLA, que està quedant un document molt bonic.

Gràcies per la vostra atenció.