Estrena LÓVA

Dimarts 28 de maig, la companyia d’Òpera ‘L@s Pelotas’, de primer de l’ESO de l’IES Vicent Andrés Estellés va estrenar la seua òpera ‘Conflictos en el IES’, producte final del “Proyecto LÓVA” del curs 2023-24, en la Sala d’actes de la Casa de la Cultura de Burjassot.

L’estrena es va realitzar en dues sessions, una al matí per a part de l’alumnat del centre i l’alumnat de sext curs del CEIP Miguel Bordonau, i una altra a la vesprada per a les famílies i amistats (fotos).

L’òpera, creada, protagonitzada i produïda per alumnat de primer de l’ESO, tracta un aspecte molt important per a ells: els diferents conflictes que sorgixen en arribar a l’institut, reflex de la nostra societat tan heterogènia, i el difícil que és gestionar les emocions quan s’està formant la nostra personalitat.

LÓVA (L’òpera, un vehicle d’aprenentatge) és un projecte que es realitza en una tutoria amb “ajuda” (especialistes, famílies, amistats…) al llarg d’un curs escolar complet. La classe s’organitza com una empresa (companyia d’òpera) que crea, des de zero, una producció operística amb el professorat com a guia acompanyant del procés.