Taller literari amb J. M Barat

Hui, el nostre centre educatiu s’ha vestit de gala per a rebre a un convidat molt especial: J.R. Barat, el canviat de nom escriptor de l’obra juvenil “Deja en paz a los muertos”. La jornada ha estat marcada per moments de inspiració literària i artística.

Des del primer moment, Barat ens va embolicar en el seu món de narratives i creativitat. En la seua xarrada, va revelar el que li va inspirar a dedicar-se a l’escriptura: un encantador episodi de la seua joventut, quan va començar a escriure i llegir poesia per a connectar amb una xica que li agradava. Este anecdòtic inici de la seua carrera literària no sols ens va arrancar somriures, sinó que també ens va recordar com els camins inesperats poden conduir a destins sorprenents.

El nostre alumnat va tindre l’oportunitat d’interactuar amb Barat, qui amb la seua habilitat innata de comptador d’històries, no sols va captar la seua atenció, sinó que va deixar un aire de misteri i intriga sobre les seues altres novel·les juvenils. Va ser un vertader delit escoltar les seues respostes i veure com connectava amb els joves.

L’alumnat del taller de teatre, sota la direcció d’Elena Verchili, ens va obsequiar una representació de quatre escenes de “Deja en paz a los muertos”.

El grup de FPB de Agrojardinería va preparar bells centres de taula i un ram especial per a l’autor, demostrant el seu talent i sensibilitat cap a la naturalesa i l’art floral.

Un aspecte destacat de l’esdeveniment va ser la participació de tres dels nostres alumnes en la presentació de l’escriptor: Izan Sánchez, Greta Bueno e Irene Zaragozá.

En un moment íntim de la xarrada, J.R. Barat va compartir amb nosaltres que la història ” Deja en paz a los muertos” es va inspirar en els seus dos fills, Ángel i Daniel.

Després de la presentació, es va quedar un temps addicional per a interactuar de manera més personal amb l’alumnat interessat en l’escriptura. Esta oportunitat única va permetre que els estudiants compartiren les seues aspiracions literàries, reberen consells valuosos i, sobretot, se sentiren inspirats per la proximitat d’un autor exitós. A més, Barat va tindre l’amabilitat de signar exemplars de la seua obra, la qual cosa sens dubte es convertirà en un record preuat.

La visita de J.R. Barat ha sigut una experiència que ha enriquit a la nostra comunitat educativa. Ens ha deixat amb una major apreciació per la literatura i l’art.